Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου

Όταν ο Μητροπολίτης μας, ο κ.κ Μακάριος – ο δικός μας Μακάριος, όπως κάθε παιδί των Χ.Μ.Ο των προσφωνεί- , αποφάσισε την σύνταξη ενός Δελτίου Τύπου, σχετικά με της Χριστιανικές Μαθητικές Ομάδες της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, έδωσε για ακόμη μια φορά, σε εμάς το ελεύθερο να το κάνουμε…

 

 

Το παρόν Δελτίο Τύπου, δεν είναι επίσημο. Το παρόν Δελτίο Τύπου, απέχει μακράν από τα συνηθισμένα. Είναι όμως ένα Δελτίο Τύπου, το οποίο αντιπροσωπεύει τις φωνές 900 και πλέον παιδιών. Και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι φωνές αυτές πρέπει να ακουστούν.

 

Μεγαλώσαμε μέσα στα Κατηχητικά…Ονειρευτήκαμε, τα αγαπήσαμε, πονέσαμε, πέσαμε, σηκωθήκαμε, πέσαμε ξανά, τα κατακρίναμε, απομακρυνθήκαμε… Όπως όμως το παλιό καλό κρασί, με το χρόνο ωριμάζει και γίνεται όλο και καλύτερο, έτσι ωρίμασε και μέσα μας η αγάπη μας για τα Κατηχητικά…Και ξαναγυρίσαμε…

 

Μια λέξη, η λέξη Κατηχητικό, που μέχρι πρότινος αποτελούσε λέξη taboo για τη νεολαία, έγινε πλέον λάβαρο, σημαία, μαγκιά για κάθε νέο και νέα της Μητρόπολης μας. ”Είμαι και εγώ Χ.Μ.Ο”, ακούς να φωνάζουν τα πιτσιρίκια σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, της ακριτικής Μητρόπολης Σιδηροκάστρου. ”Είμαι και εγώ Χ.Μ.Ο.”

 

Στο σχολείο, στο δρόμο, στο φροντιστήριο, στη καφετέρια, βλέπεις νέους ανθρώπους, με το Χ.Μ.Ο., τυπωμένο στο στήθος της μπλούζας και το Ι.Μ.Σιδηροκάστρου στη πλάτη, να ομολογούν τη πίστη τους, να ομολογούν τον Χριστό τους.

 

Όχι δεν φανατίζουμε…Όχι, ούτε εξαναγκάζουμε…Προσφέρουμε την επιλογή…Την επιλογή στον πιτσιρικά, στην έφηβη, στον νέο, να έρθει και να μας γνωρίσει. Να δοκιμάσει. Να επιλέξει.

 

Το Κέντρο Νεότητας μας έιναι ανοιχτό..Ανοιχτό και χωρίς διακρίσεις…Ούτε φυλετικές, ούτε θρησκευτικές…Σεβόμαστε την ελευθερία του κάθε παιδιού : Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με, τῶν γὰρ τοιούτων ἐστὶν ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. [Ματθ. Ιθ’ 14] .

 

Δημιουργία σελίδας στο Facebook, διοργάνωση συναυλίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος, ενημερωτική παρουσία με σπιτάκια σε κεντρικές πλατείες της Μητρόπολης μας, δημιουργία promo-video clip, έναρξη και Αγιασμός του Κέντρου Νεότητας με δημιουργία χώρων επιτραπέζιων παιχνιδιών, ηλεκτρονικών παιχνιδιών (playstation 4, x-box one, Wii), αθλητικών εγκαταστάσεων (ping-pong, ποδοσφαιράκι), καφετέριας ( προσφέροντας χυμούς, σοκολάτα, καφέ – εκτός αλκοόλ – ) αλλά και κουζίνας (με κεράσματα και σάντουιτς για το κάθε παιδί) και όλα αυτά δωρεάν και πάντοτε σε αρμονική συνεργασία με όλους τους τοπικούς επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, κοινού εκκλησιασμού, προσευχής, παρουσίας σε τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, παρουσίας σε πολλά μέρη της Ελλάδος (σ.σ φωτό στο Σύνταγμα) αλλά και δράσεων αλληλεγγύης τόσο στη Μητρόπολή μας όσο και σε γειτονικούς νομούς, καταφέραμε με τη βοήθεια του Θεού, να συσπειρώσουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της νεολαίας της περιοχής μας.

 

Άνθρωποι της Εκκλησίας, της μουσικής, της επιστήμης, των τεχνών, των γραμμάτων όπως ο κος. Μίμης Πλέσσας, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο dr. Θεόδωρος Ξάνθος, ο κος. Βαγγέλης Αραμπατζής, ο κος. Δημήτρης Καβράκος, ο κος. Θοδωρής Αθερίδης, η κα. Σοφία Βόσσου, ο Αδάμαντας και πολλοί άλλοι, μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους και την στήριξη τους, στέλνοντας τα δικά τους video μηνύματα κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη δημοσιευτεί στη σελίδα μας.

 

Με εκδηλώσεις που έπονται, όπως η διοργάνωση από τις Χ.Μ.Ο της Ι.Μ.Σιδηροκάστρου των δωρεάν εξετάσεων από τους Γιατρούς του Κόσμου (οφθαλμολογικές, γυναικολογικές, παιδιατρικές, δερματολογικές), οι οποίοι θα επισκεφθούν Σιδηρόκαστρο, Ηράκλεια, Ροδόπολη, αλλά και παιδιά σχολείων, με την εκδήλωση της 21ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης, με την διοργάνωση της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής, αλλά και της παρουσίας μας με την κατασκευή ενός παραδοσιακού οικισμού όπου θα αφηγείται η Γέννησις του Χριστού στο Κάστρο των Χριστουγέννων στη Κεντρική Πλατεία του Σιδηροκάστρου ένα είναι το συμπέρασμα…

 

 

Πηγή: romfea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *