Καθαρισμός της λίμνης Κερκίνης από την εταιρεία Booking.com σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης και τις αγροτουριστικές επιχειρήσεις «Λιμναίο» και «Ιχνηλάτης»

Tο booking.com είναι μια μεγάλη εταιρεία που απασχολεί 8.500 υπαλλήλους σε πολλές χώρες του πλανήτη και έχει ως αντικείμενο εργασιών την ηλεκτρονική κράτηση ξενοδοχείων, καταλυμάτων γενικότερα, σε όλο τον κόσμο.

 

Η παραπάνω εταιρεία διοργανώνει εδώ και μερικά χρόνια ορισμένες περιβαλλοντικές δράσεις σε γνωστούς τουριστικούς προορισμούς διαφόρων χωρών.

Το 2014 δηλ. αποφάσισε να ξεκινήσει δράσεις και στην Ελλάδα. Η πρώτη από αυτές έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο 8 Νοεμβρίου στον Λιθότοπο, όπου από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι επτά υπάλληλοί της, από το παράρτημα της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε περισυλλογή απορριμμάτων στις όχθες της Κερκίνης.

Στην παραπάνω δράση βοήθησαν ακόμα:

-Νίκος Γάλλιος ιδιοκτήτης του αγροτουριστικού ξενώνα «Λιμναίο», στα Χρυσοχώραφα.

-Αλατσίδης Θόδωρος ιδιοκτήτης του ξενώνα «Ιχνηλάτης» στο Κορυφούδι της Κερκίνης.

-Ηλιάδης Αντώνης από τον Φορέα Διαχείρισης

-Ο Κώστας, επισκέπτης αυτές τις ημέρες στη λίμνη (και εγώ από την «κοινωνία των πολιτών»).

Μετά το τέλος της περισυλλογής των απορριμμάτων οι εργαζόμενοι του booking.com, έκαναν βαρκάδα στη λίμνη ,με τις βάρκες του Ιχνηλάτη και στη συνέχεια γευμάτισαν στο εστιατόριο του ξενώνα «Οικοπεριηγητής».

 

Ανδρέας Ανδρεάδης 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *