Όλη η αλήθεια για το κλείσιμο των καλοκαιρινών στην Κοιλάδα Κρουσοβίτη

Το καλοκαίρι του 2013 ο Δήμος Σιντικής ζήτησε από τους μισθωτές να κλείσουν (και τα έκλεισε) τα καλοκαιρινά καταστήματα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί τα έκλεισε;;

 

 

Η απάντηση για να γνωρίζουν οι δημότες της Σιντικής είναι η εξής:

 

Ο Δήμος Σιντικής, πιστός στην πολιτική που ακολουθούσε όλα τα χρόνια, τον Απρίλιο του 2013 για άλλη μια φορά προέβη σε διακήρυξη διενέργειας Δημοπρασίας με σκοπό την μίσθωση των καλοκαιρινών του καταστημάτων?? Αφού προχώρησε κανονικά στην Δημοπρασία, τον Μάιο του 2013 προχωράει και στην επικύρωση των πρακτικών της δημοπρασίας?? Έλα όμως που αυτήν την φορά ο νόμος τους επιβάλει να καταθέσουν για έγκριση, της απόφασής τους για την μίσθωση και στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης. Μαζί με την απόφασή της έπρεπε να καταθέσουν και μια σειρά από δικαιολογητικά έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η αποδοχή του αιτήματός τους για την μίσθωση.

 

Δυστυχώς ο Δήμος μας δεν κατέθεσε τα δικαιολογητικά που έπρεπε και έτσι Ο Γενικός Γραμματέας ακύρωσε την απόφαση για τη μίσθωση.

 

Ξέρετε τη δικαιολογητικά δεν προσκόμισαν, διαβάστε: α) στοιχεία που να αποδεικνύουν το Ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων, δηλαδή τόσα χρόνια δεν είχαν κυριότητα;; μπαίνει εύλογα το ερώτημα!!, β) το τοπογραφικό διάγραμμα των προς εκμίσθωση εκτάσεων αρμοδίως θεωρημένο!! Αν είναι δυνατόν!!! Μίσθωση δίχως τοπογραφικό διάγραμμα γίνεται.., γ) τη γνώμη του αρμόδιου Δασαρχείου για την εκμίσθωση, δ) τεχνική μελέτη, ε) γνώμη του Δασαρχείου για την Εκμίσθωση και στ) γνώμη του Συμβουλίου της Δ.Κ. Σιδηροκάστρου.

 

Με λίγα λόγια τίποτα δεν προσκόμισαν για να είναι νόμιμη η μίσθωση.

 

Όσο για την ποιος είναι κύριος της περιοχής, είναι γνωστό στο Δήμο ότι ανήκει στις εκτάσεις που διαχειρίζεται το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

 

Τώρα, πως μπορούν να επαναλειτουργήσουν τα καλοκαιρινά καταστήματα.

 

Για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα πρέπει να γίνουν αιτήσεις κλπ από ιδιώτες που επιθυμούν να το μισθώσουν προς τον Εποικισμό Σερρών.

 

Για να γίνει όμως τέτοια μίσθωση θα πρέπει να γίνει αίτηση στο Εποικισμό Σερρών ο οποίος μετά από ενέργειες δικές του πρέπει να το βγάλει σε δημοπρασία.

 

Αν ο δήμος επιθυμεί να ζητήσει την χρήση γης θα την ζητήσει από τον  Εποικισμό Σερρών.

 

Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο και είναι αδύνατον να υλοποιηθούν για το έτος 2015.

 

Αυτά όλα είναι γνωστά στον δήμο Σιντικής, όμως ο δήμαρχος σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, με έντονο και αποφασιστικό τόνο έλεγε πως το καλοκαίρι του 2015 θα ανοίξουν τα καλοκαιρινά. Του εύχομαι να το πετύχει, διότι σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να «απολογηθεί» σε μας τους δημότες για την αξιοπιστία των λεγομένων του.

 

Τώρα, το αμείλικτο ερώτημα που μπαίνει και πρέπει να απαντηθεί είναι: ο Δήμος Σιντικής και πρώην Σιδηροκάστρου μίσθωνε εκτάσεις που δεν είχε κυριότητα πάνω σ΄ αυτές!!!   Με τις υγείες τους.  

 

 

 

 Με τιμή

 

Γιάντσιος Ιωάννης

 

Δικηγόρος

 

Δημότης Σιντικής

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *