Δήμος Σιντικής: Με… “μαύρα” λεωφορεία η μετακίνηση των προσφύγων από το Κλειδί στο Σιδηρόκαστρο!!!


Η απόφαση του Δημάρχου Σιντικής Γιώργου Τάτσιου μας γυρίζει χρόνια πίσω, όταν στην Αμερική κυριαρχούσε ο ρατσισμός και επέβαλε την μετακίνηση μαύρων και λευκών πολιτών με διαφορετικά λεωφορεία.

Την “ρατσιστική” (;) διάθεση γονέων φαίνεται ότι υιοθέτησε ο Δήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τάτσιος, αφού την περασμένη εβδομάδα συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανάρτησή του στην σελίδα του στο facebook:

ΜΕ ΑΣΦΆΛΕΙΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΏΝ

Πρόσφατα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες γονέων για παράνομη στάση του μεσημεριάτικου δρομολογίου που μεταφέρει μαθητές προς το Άγκιστρο ΕΠΙ της εθνικής οδού για αποβίβαση τροφίμων της Δομής στο Κλειδί.

Η Δημοτική Αρχή έδρασε ΑΜΕΣΑ με την σύγκλιση σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ.Ηλιας Παπαγεωργίου και ο διοικητής της Δομής κ.Βασίλειος Νικηφόρου στην οποία ζητήθηκε από τον δήμαρχο Σιντικής να μην επιβαίνουν ενήλικες τρόφιμοι της Δομής σε σχολικά δρομολόγια και φυσικά να μην πραγματοποιείται στάση επί της εθνικής οδού για λόγους ασφαλείας.

Δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι τρόφιμοι της Δομής θα μετακινούνται με ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ δρομολόγια και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για αυτούς (8:30 από Δομή προς Σιδηρόκαστρο και 12:30 από το Σιδηρόκαστρο προς την Δομή).

Το δρομολόγιο που ξεκινά από Σιδηρόκαστρο στις 13:15 προς Χαρωπό, Στρυμονοχώρι, Προμαχώνα και Άγκιστρο είναι ΑΜΙΓΩΣ μαθητικό (μόνον μαθητές θα επιβαίνουν).

Το δρομολόγιο που ξεκινά από Σιδηρόκαστρο στις 14:00 προς Άγκιστρο είναι μεικτό (μπορούν να επιβαίνουν ΚΑΙ ενήλικες). ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ όμως να σταματάει στην εθνική οδό στο ύψος της Δομής. Τουτέστιν οι τρόφιμοι της Δομής θα χρησιμοποιούν τα δικά τους δρομολόγια!

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι:

    τώρα ξαφνικά ενέκυψε ο ¨κίνδυνος” για επιβάτες μαθητές και ενήλικες;;; για τους γονείς των μαθητών;;; (που η σχολική χρονιά οδεύει στο τέλος της)

    στην σύσκεψη γιατί δεν κλήθηκε και η τροχαία που είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των μετακινήσεων και δει των Μέσων Μαζικής Κυκλοφορίας

    Αφου το ΚΤΕΛ θα βάλει ξεχωριστά λεωφορεία (τα “μαύρα” του τίτλου) για τους πρόσφυγες, (μαθητές και ενήλικες) γι’αυτούς δεν τίθεται θέμα κινδύνου;;; ή δεν μας νοιάζει;;;

Τέλος να επισημάνουμε πως: δεν πιστεύουμε ότι είναι θέμα “ρατσισμού” για τους γονείς, αφού τα παιδιά τους κάνουν μάθημα με τα προσφυγόπουλα (15 περίπου τον αριθμό) για περισσότερες από 5 ώρες καθημερινά στην ίδια αίθουσα, επομένως στα 15λεπτά που βρίσκονται επιπλέον στο λεωφορείο κατά τη μεταφορά τους από το Σιδηρόκαστρο στην Δομή δεν τίθεται θέμα…”μόλυνσης”

ή μήπως είναι;;;

Να περιμένουμε και το αίτημα για ξεχωριστές τουαλέτες στο σχολείο;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *