ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ / ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (2/4/24)!!!


Γιορτάσαμε και φέτος δεόντως την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σχολεία της περιοχής μας και πολλές πολλές δράσεις.

Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono, η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες. Αναλυτικά το μήνυμα για το 2024 είναι :

“Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας”. Το μήνυμα στα ελληνικά φρόντισε να μεταφραστεί το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου από την συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς – Ανδρουτσοπούλου.

Έτσι λοιπόν τη βιβλιοθήκη μας επισκέφτηκαν:

2/4/24 – 3ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου.

Ξενάγηση και δραματοποίηση της ιστορίας”Μια σκούπα μα τι σκούπα” της Τζούλιας Ντόναλντσον των εκδόσεων Πατάκη.

4/4/24 – 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου/ Ε’ τάξη. Επίσκεψη, ξενάγηση, αναφορά σε βιβλία λογοτεχνίας κλασσικών συγγραφέων όπως οι Ζωρζ Σαρή, Άλκη Ζέη, Ευγένιος Τριβιζάς, Πηνελόπη Δέλτα κ.ά. Δημιουργία μικρών βιβλίων από τους μαθητές.

5/4/24 – Μοντεσσοριανός Βρεφονηπιακός Σταθμός ΚΔΑΠ “Ομόνοια” – Δραματοποίηση της πασχαλινής ιστορίας “Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή” της Άννας Ιακώβου των εκδόσεων Άθως.

8/4/24 – Δημοτικό Σχολείο Χαρωπού, Α’ και Β’ τάξη – Αφήγηση και δραματοποίηση ου βιβλίου “Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;” της Λιλής Λαμπρέλλη των εκδόσεων Πατάκη.

8/4/24 – Νηπιαγωγείο Χαρωπού – Αφήγηση και δραματοποίηση της ιστορίας “Το παραμύθι με τα χρώματα” του Αλέξη Κυριτσόπουλου των εκδόσεων Κέδρος.

9/4/24 – 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου – Αφήγηση και δραματοποίηση του πασχαλινού παραμυθιού “Το αυγό που μισούσε το κόκκινο χρώμα” της Χρυσάνθης Καρα’ί’σκου των εκδόσεων Διάπλαση.

Όλες οι δράσεις συνοδεύτηκαν με τραγούδι, χορό, φαντασία και πολύ πολύ κέφι!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες!!!

(Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μπείτε στο Facebook της βιβλιοθήκης μας – Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής).

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *