Ο Δ. Σιντικής ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων


Ο δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος υπέγραψε με άλλους 90 δημάρχους από όλη την Ελλάδα την ιδρυτική διακήρυξη του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων. Πρόκειται για πρωτοβουλία του δημάρχου Αργυρούπολης/Ελληνικού και προέδρου του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτου η οποία βρήκε ήδη εφαρμογή με την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα πυρασφάλειας στον Υμηττό.

Το νεοϊδρυθέν Δίκτυο θα αναλάβει την εκπόνηση μελετών για κάθε δήμο/μέλος και θα εξατομικεύσει τις ανάγκες λαμβάνοντας υπόψιν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε Δήμου. Ο υφυπουργός κ Κικίλιας αποκάλυψε ότι θα διατεθούν 2 δισεκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας μεγάλο μερίδιο εκ των οποίων δύνανται να δοθούν για την πολιτική προστασία των δήμων! Το δίκτυο ανθεκτικών πόλεων μπορεί να βοηθήσει για την στοχευμένη και αποτελεσματική απορρόφηση αυτών των χρημάτων.

Η παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στο FORUM και οι θετικές τοποθετήσεις τους δείχνουν ότι το δίκτυο ανθεκτικών πόλεων θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην σχεδίαση και υλοποίηση της πολιτικής προστασίας με σύγχρονα δεδομένα!

Η απρόσκοπτη λειτουργία του Δικτύου θα βοηθήσει τον Δήμο Σιντικής στην οργάνωση της πολιτικής προστασίας σε ότι αφορά πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να συμβούν!

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *