Τα κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου έψαλλαν τα παιδιά της Αδελφότητας Μικρασιατών Σιδηροκάστρου & περιχώρων «Ο Άγιος Παντελεήμονας»


Τα κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου έψαλλαν τα παιδιά της Αδελφότητας Μικρασιατών Σιδηροκάστρου & περιχώρων «Ο Άγιος Παντελεήμονας». Το πρωί του Σαββάτου τα μικρά παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου, κορίτσια και αγόρια, φορώντας παραδοσιακές στολές ξεχύθηκαν στην πόλη του Σιδηροκάστρου και έστειλαν το μήνυμα της Ανάστασης του Λαζάρου και μοίρασαν τους Σιδηροκαστρινούς «Λαζαράκια».

Γενικότερα, το Σάββατο του Λαζάρου λαμβάνει χαρούμενο χαρακτήρα, καθώς η έγερση του Λαζάρου προαναγγέλλει την Ανάσταση του Χριστού.

«Σάββατο του Λαζάρου σήμερα και η Αδελφότητα Μικρασιατών Σιδηρηροκάστρου & περιχώρων “Άγιος Παντελεήμονας” αναβιώσε το έθιμο του Λαζάρου. Τα παιδιά ξεκίνησαν να ψέλνουν τα κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου από τον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, με τις ευλογίες του π. Προκόπιου. Στην συνέχεια με χαρά, πέρασαν την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου και τα υποδέχτηκε, ο Δήμαρχος Σιντικής Γεώργιος Τάτσιος. Στη συνέχεια, τα κάλαντα ήχησαν σε όλη την πλατεία της πόλης. Τα παιδιά έπλασαν τα παραδοσιακά λαζαράκια και βγήκαμε στο κέντρο της πόλης για ψάλλουμε τα κάλαντα. Μοιράζουμε σε όλους τα παραδοσιακά λαζαράκια και ευχόμαστε σε όλους καλό και ευλογημένο Πάσχα» ανέφερε μιλώντας στο Infonews24.gr, η πρόεδρος Αδελφότητας Μικρασιατών, Δήμητρα Κατσάνη.

,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *