135.000 ο ΕΝΦΙΑ για τον Δήμο Σιντικής. Φ. Δομουχτσίδης : Δεν τον πληρώνουμε

Αίσθηση έχει προκαλέσει στην δημοτική αρχή Σιντικής ο υψηλός ΕΝΦΙΑ , που φτάνει τα 135.000 ευρώ. Για το θέμα ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε χθες το βράδυ , ο δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης.

Όπως είπε πέρυσι ο ανάλογος φόρος,  το ΕΤΗΠΕΔ ήταν 4.500 ευρώ και με τον ΕΝΦΙΑ έφτασε στο υπέρογκο ποσό των 135.000 ευρώ, καθώς ο φόρος επιβάλλεται και στα βοσκοτόπια που έχει ο δήμος. Ο δήμαρχος εισηγήθηκε να μην πληρώσει ο δήμος την πρώτη δόση και σε συνεργασία με άλλους δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να ζητηθούν διευκρινίσεις με στόχο την μειώσει του ΕΝΦΙΑ. ” Δεν είναι παράνομη η κίνηση μας , να μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τα χρήματα είναι πολλά” είπε ο δήμαρχος, καλώντας την αντιπολίτευση να στηρίξει την εισήγηση του.

Ωστόσο τα όσα είπε ο δήμαρχος δεν έπεισαν την αντιπολίτευση η όποια δεν ψήφισε την εισήγηση του δημάρχου. Ο κ. Δεμερτζής τόνισε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι νόμος του κράτους και θα πρέπει να πληρωθεί. Η εισήγηση του δημάρχου αντιβαίνει το νόμο. Επεσήμανε πως πρέπει να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ και αν υπάρξουν αλλαγές θα επιστραφούν στον Δήμο. Ο δήμαρχος υπογράμμισε πως δεν γίνονται συμψηφισμοί με τους ΟΤΑ και θα επιστραφούν πιθανόν χρήματα μετά απο χρόνια.

Τελικά η εισήγηση του δημάρχου να μην πληρωθεί η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

Ανάλογα προβλήματα με τον ΕΝΦΙΑ έχουν και άλλοι δήμοι της περιφέρειας. Ο δήμος Σερρών καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ ύψους 900.000 ευρώ και ο δήμος Εμμανουήλ Παπά 55.000 ευρώ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *