18.000 οχήματα το Σαββατοκύριακο στα σύνορα με Βουλγαρία

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στο τελωνειακό Σταθμό του Προμαχώνα και το σταθμό διοδίων που εγκαινίασε την λειτουργία του στις 7 Ιουλίου.Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε στο «Σ.Θ.» ο προϊστάμενος Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού Μιλτιάδης Μπουγαλής το Σαββατοκύριακο 23, 24 Ιουλίου πέρασαν συνολικά περίπου 18 χιλιάδες οχήματα των τεσσάρων κατηγοριών (η πρώτη αφορά τα μηχανάκια, η δεύτερη ΙΧ. η Τρίτη τα φορτηγά έως τρείς άξονες και η τέταρτη τα φορτηγά από τέσσερις άξονες και πάνω και ύψος 2,70).Συγκεκριμένα την Κυριακή 24 Ιουλίου από  την Βουλγαρία προς την  Ελλάδα εισήλθαν από τα Διόδια 4167 οχήματα και αντίστοιχα από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία 4762. Πιο συγκεκριμένα από τα  8929 οχήματα που πλήρωσαν τέλος διοδίων την Κυριακή 24 Ιουλίου τα 45 ήταν μηχανάκια, τα 7662 ήταν Ι.Χ τα 273 φορτηγά έως 3 άξονες και τα 949 φορτηγά από τέσσερις άξονες και πάνω.

 

Το Σάββατο 23 Ιουλίου για τη Βουλγαρία κινήθηκαν 4400 αυτοκίνητα και για την Ελλάδα 4658.  Την Παρασκευή 22 Ιουλίου για την Βουλγαρία κινήθηκαν 3800 οχήματα και για την Ελλάδα 4383. Επίσης την Δευτέρα 18 Ιουλίου για την Ελλάδα κινήθηκαν 4156 οχήματα, ενώ για την Βουλγαρία 4041.

 

«Οι εκτιμήσεις μας ήταν αυτές που περιμέναμε για την κίνηση η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού που αποτελεί πύλη εισόδου προς και από τα Βαλκάνια» δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο Μιλτιάδης Μπουγαλής και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα συγκρίσεων ως προς τη κίνηση γιατί πέρσι τέτοιο καιρό δεν λειτουργούσε ο σταθμός διοδίων.

 

Αυξημένη η κίνηση τα Σαββατοκύριακα

 

Σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων αυξημένη είναι η κίνηση στο Σαββατοκύριακο για τα Ι.Χ αυτοκίνητα. Βούλγαροι και Ρουμάνοι εκδράμουν προς τις ακτές του Στρυμονικού κόλπου ενώ μέρος της κίνησης κατευθύνεται προς την Χαλκιδική και τη Θάσο.

 

Αναλογικά διόδια το 2017

 

Ο κ. Μπουγαλής μας δήλωσε επίσης ότι υποχρέωση της Εγνατίας οδού είναι η λειτουργία και άλλου σταθμού Διοδίων στον κάθετο της Εγνατίας Οδού στο ύψος του χωριού Στρυμονικό αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στον άμεσο προγραμματισμό. Υποχρέωση επίσης της Εγνατίας Οδού είναι η λειτουργία αναλογικών διοδίων. Αυτό πρέπει να γίνει εντός του 2017. Όποιος κινείται στην Εγνατία Οδό ή σε κάθετο της Εγνατίας Οδού θα πληρώνει ανάλογα με την απόσταση που έχει διανύσει.

 

Αυξημένη κίνηση των τουριστικών λεωφορείων

 

Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τελωνείου Σερρών Σάκης Μπάτσιος δήλωσε στο «Σ.Θ.» ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία καθημερινά και το 2015 και το 2016 κινούνται 700-800 φορτηγά Διεθνών Μεταφορών προς την Βουλγαρία και προς την Ελλάδα (δειγματοληπτικούς ελέγχους διενεργεί το κλιμάκιο του Τελωνείου στον Προμαχώνα).Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι  φορτηγά από τη Βουλγαρία και ακολούθως από τη Ρουμανία, Τσεχία, Ρωσία, Σερβία, Ουκρανία, Λετονία, Λιθουανία, Μολδαβία Σκόπια). Μας δήλωσε ότι κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες έτσι και φέτος αυξημένη είναι η κίνηση τουριστικών λεωφορείων από την Πολωνία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ρουμανία. Πρόκειται για εκδρομικά λεωφορεία με προορισμό τουριστικά θέρετρα της Βορείου Ελλάδα κυρίως.

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Πηγή: sertharros.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *