Οι μαθητές του 2ου Δ.Σ. Σιδηροκάστρου βραβεύτηκαν από την ΕΡΤ για την ταινία «Μέσα από τα μάτια του Πέτρου»

Σε μια επίσημη τελετή, στο γεμάτο από μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικούς στούντιο Β του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019,
η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 1ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Οπτικοακουστικής Δημιουργίας με τίτλο «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ», που συνδιοργάνωσαν το Αρχείο της ΕΡΤ και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Γαμπρίτσος, καθώς και μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η αξιοποίηση και χρήση των τεκμηρίων του Αρχείου της ΕΡΤ στη δημιουργία μαθητικών ταινιών, ώστε να αναδειχθεί η οπτικοακουστική μας κληρονομιά μέσα από τη ματιά των νεότερων γενεών.

Πριν την τελετή στελέχη της ΕΡΤ ξενάγησαν τους βραβευθέντες και τους καλεσμένους της τελετής στα στούντιο και στα αρχεία του Μεγάρου προσφέροντάς τους μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία. Στη συνέχεια ξεκίνησε η τελετή απονομής βραβείων του διαγωνισμού, στην οποία εκπροσωπήθηκε και το σχολείο μας, καθώς ταξίδεψαν στην Αθήνα η δασκάλα, υποδιευθύντριά μας και δημιουργός της βραβευθείσας ταινίας Βασιλική Ντικμπασάνη και ο μαθητής και πρωταγωνιστής της ταινίας Πέτρος Παππούλιας.

Οι συμμετέχοντες 18 -γυμνασιόπαιδες πλέον- μαθητές και μαθήτριες ήταν με αλφαβητική σειρά οι: Βλάχος Γεώργιος, Βλάχος Ιωάννης, Κασίδας Κωνσταντίνος, Κουμπατίδου Γεωργία, Ματσακίδου Μαρία, Μελαδίνης Σπύρος, Μπέλτσου Σταυρούλα, Νικολαϊδου Άρτεμις, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Παππούλιας Πέτρος, Παρίσης Αντώνιος, Ρεμούνδου Ιωάννα, Ρίζος Μιχάλης, Σαρίδης Γεώργιος, Σιδηρόπουλος Μάριος, Σιδηρόπουλος Δημήτριος, , Τσαβλίδης Κυριάκος, Χιντήρογλου Αλεξία.

Μπορείτε να δείτε την ταινία

 https://www.youtube.com/watch?v=uWsQeeOVwGg&feature=emb_logo 
https://www.youtube.com/watch?v=nECVNhHSv20&feature=emb_logo

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *