20 Έτη Αρχιεροσύνης συμπλήρωσε ο Σιδηροκάστρου Μακάριος

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Μοδέστου, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την εις επίσκοπον χειροτονία του.

 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε κατάλληλα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Π. Προκόπιος Κρίβος αναφερόμενος σύντομα και περιεκτικά σε όλη την περίοδο της 20ετούς θεοφιλούς ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου και στους ιδιαίτερους σταθμούς της, εξαίροντας το σπουδαίο πνευματικό, υλικό και φιλανθρωπικό έργο του.

 

Ξεχωριστή μνεία και αναφορά έκανε στο ενδιαφέρον του Μητροπολίτου για την πνευματική πρόοδο και προκοπή της νεολαίας , αφού κάτω από την πεπνυμένη ποδηγεσία του λειτουργούν και κατηχητικά, αλλά και κατασκηνώσεις στις οποίες επιτελείται πολύ σημαντικό και ζηλευτό πνευματικό έργο.

 

 

Η εξ ολοκλήρου ανακαίνιση του Επισκοπικού Μεγάρου, των Μητροπολιτικών Γραφείων και της Χριστιανικής Εστίας στο Σιδηρόκαστρο, η ανέγερση του Επισκοπείου στην Ηράκλεια, και η εκ βάθρων ανακαίνιση του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου-Πολυδύναμου Πνευματικού Κέντρου- Βαμβακοφύτου συνιστούν κάποια από τα πιο σπουδαία έργα της εικοσαετούς άοκνης ποιμαντικής φροντίδας του.

 

«Η σχεδόν καθημερινή τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών, το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Σεβασμιώτατος για όλους, μικρούς και μεγάλους, ιερείς και λαϊκούς, η πατρική του μέριμνα ακόμη και για τις μικρότερες και πιο ακριτικές ενορίες, ο δυναμισμός του αλλά και η αγάπη του για όλη την τοπική Εκκλησία, στην οποία τον έταξε η πρόνοια του Θεού εδώ και 20 χρόνια, είναι όλα αυτά που συγκινούν τους ανθρώπους εδώ στο Σιδηρόκαστρο και στα χωριά μας, αλλά είναι και αυτά που αναδεικνύουν τελικά την ακριτική, πλην όμως δυναμική Μητρόπολη Σιδηροκάστρου» κατέληξε ο π. Προκόπιος.

 

Εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Προκόπιο για τα καλά και επαινετικά του λόγια και εξέφρασσε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου για τη μακρόχρονη και αγαστή συνεργασία, ιδιαιτέρως στους στενούς του συνεργάτες στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, κληρικούς και λαϊκούς.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συγκέντρωση όλων των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου, οι οποίοι ήρθαν για να ευχηθούν στον Επίσκοπο και Πατέρα τους έτη πολλά και ευλογημένα, αλλά και να ακούσουν τις παραινέσεις και τις συμβουλές του Σεβασμιωτάτου με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Αγίου Δωδεκαημέρου.

 

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο π. Διονύσιο Στυλιανίδη και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ιωάννη Καλαϊτζή, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της πανδημίας και ζήτησε από όλους τους κληρικούς την συνεργασία τους και την πλήρη τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων από την πολιτεία και τους ειδικούς, προκειμένου γρήγορα και με την βοήθεια του Θεού να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε διάφορα άλλα πνευματικά και διοικητικά θέματα και ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, μέσα από τον οποίο οι Ιερείς είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις κρίσεις τους και να ανταλλάξουν σκέψεις και ιδέες με στόχο πάντοτε την καλύτερη, αποδοτικότερη και πιο εύρυθμη λειτουργία και οργάνωση της Μητροπόλεως και της τοπικής Εκκλησίας.

 

Πηγή: romfea.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *