Ο Δήμος Σιντικής εκτος των 23 που θα μπουν στο προγραμμα δωρεάν ασύρματου Ιντερνετ (Wifi)

Δωρεάν WiFi σε 302 Δήμους από τους 325 Δήμους της Χώρας, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, θα μπορούν να έχουν στα τέλη του χρόνου οι πολίτες, μέσω των δημόσιων σημείων πρόσβασης WiFi, κατ’ εφαρμογή της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για δυνατότητα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.
Όπως τόνισαν, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρμόδιος γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, το σχέδιο – στόχος υλοποίησης εντός του 2014 – περιλαμβάνει:
 
Α’ ΕΡΓΟ: Ενεργοποίση 15.000 σημείων πρόσβασης σε 4.000 χώρους σε Δήμους (Αρχαιολογικούς Χώρους, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Λιμάνια κ.ά.).
 
Β’ ΕΡΓΟ: Επέκταση σε χώρους μεγάλης έκτασης (χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι αναμονής μετακίνησης, χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος, κ.τ.λ.).
 
Γ’ ΕΡΓΟ: Επέκταση σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., Νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (1.200 – 1.500).
 
Το έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ + Φ.Π.Α., θα προχωρήσει με συμφωνία-πλαίσιο, με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».
 
Όπως υπολογίζεται ως το τέλος του χρόνου ή τις αρχές του 2015 οι πολίτες θα μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο στους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, όπου θα γίνει η εγκατάσταση.
 
Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης (access point), για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία.
 
Κάθε σημείο (access point)θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα οι οποίοι θα μπορούν:
 
1. Να έχουν απλή πρόσβαση στο ίντερνετ αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κ.λπ., καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.
 
2. Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
 
3. Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες από το Δήμο.
 
Οι 23 Δήμοι που δε μετέχουν στο Πρόγραμμα
 
1.   ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ
 
2.   ΑΘΗΝΑΙΩΝ
 
3.   ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
 
4.   ΓΑΥΔΟΥ
 
5.   ΖΑΧΑΡΩΣ
 
6.   ΙΑΣΜΟΥ
 
7.   ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
 
8.   ΚΡΩΠΙΑΣ
 
9.   ΛΕΙΨΩΝ
 
10. ΜΕΓΙΣΤΗΣ
 
11. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ
 
12. ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
 
13. ΞΑΝΘΗΣ
 
14. ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
 
15. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
 
16. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
 
17. ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
 
18. ΣΕΡΙΦΟΥ
 
19. ΣΙΝΤΙΚΗΣ
 
20. ΣΥΜΗΣ
 
21. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
 
22. ΧΑΛΚΗΣ
 
23. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *