2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου : Υποδοχή προσφύγων και μεταναστών μαθητών/τριών από τον Συλ. Γονέων


Μια φιλόξενη και ζεστή υποδοχή επιφύλαξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου στα παιδιά μεταναστών και προσφύγων που εγγράφηκαν φέτος στη σχολική μονάδα.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το πρωί λίγο μετά το κουδούνι, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων μετά από ενημέρωση και συνεννόηση με τους εκπαιδευτικούς περίμεναν να υποδεχτούν τα 7 παιδιά από το Αφγανιστάν και τα 5 από την Τσεχία με τον ίδιο τρόπο που συνηθίζουν να καλωσορίζουν τα τελευταία χρόνια τα Ελληνόπουλα που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο.

Με μικρά, συμβολικά δωράκια για καθένα και καθεμία, γλυκίσματα και μπόλικα ζεστά χαμόγελα προσπάθησαν να κάνουν τα παιδιά να αισθανθούν πως έρχονται σε ένα φιλόξενο σχολικό περιβάλλον με ανθρώπους που νοιάζονται γι’ αυτά. Και, απ’ ότι φάνηκε το κατάφεραν, καθώς τα παιδιά αλλά και οι γονείς αρκετών από αυτά που παραβρέθηκαν στην υποδοχή έδειχναν χαρούμενοι για τον τρόπο που ξεκίνησε η φοίτηση των παιδιών τους.

«Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Γονέων για αυτή την υπέροχη υποδοχή και την ευγενική συνεισφορά τους στην προσπάθεια του σχολείου μας να δημιουργήσει ευχάριστη ατμόσφαιρα από την πρώτη στιγμή της ένταξης των μικρών προσφύγων και μεταναστών στη σχολική μας κοινότητα. Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται. Καλό ξεκίνημα στα καινούρια παιδάκια μας!» αναφέρει ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ευθύμης Τσιλικίδης.

Πηγή: 2dim-sidir.ser.sch.gr/wordpress/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *