30 χρόνια Ψίθυροι της Σιντικής. Από τη Σιντική, για τη Σιντική, με τη Σιντική

Μετά από 30 χρόνια

 

τολμάμε να πούμε ότι γράφουμε ιστορία στον τόπο μας

 

Μετά από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας με αρχές και συνέπεια, η εφημερίδα «Ψίθυροι της Σιντικής» αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζω­ής και της καθημερινότητας τόσο της Σιντικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά από 30 χρόνια τολμάμε να πούμε ότι γράφουμε ιστορία στον τόπο μας. Είμαστε πιο έμπειροι και σταθεροί στην πορεία που χάραξε η εφημερίδα μας από την πρώτη της έκδοση. Την πορεία της αντικειμενικότητας και του πλουραλισμού, της προβολής του τόπου μας, της ανάπτυξης του πνευματικού επιπέδου της περιοχής μας, της ανάδειξης των προβλημάτων και προτάσεων λύσεών τους.

Δεν ακολουθήσαμε και δεν θα ακολουθήσουμε ποτέ την πορεία του χαμαιλεοντισμού, της μεροληψίας, της μικροπολιτικής, των πολιτικών παιχνιδιών, τα οποία όπου και όποτε τα διακρίνουμε, τα αποφεύγουμε.

Κύριο μέλημά μας είναι η αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, στην προβολή όλων εκείνων των προβληματισμών και προτάσεων στο να πάει η κοινωνία μας μπροστά.

Αποδείξαμε όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν στερήσαμε σε κανέναν, επώνυμο ή ανώνυμο, την πρόσβαση στη δημοσιότητα.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε πολυφωνικοί και ανεξάρτητοι, όπως κάναμε μέχρι σήμερα γιατί πιστεύουμε ότι έτσι πρέπει να δρούμε σε μία ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία.

Δεν θα κουραστούμε να ευχαριστούμε τους διαφημιζόμενους και τους συνδρομητές που στηρίζουν οικονομικά την έκδοσή της εφημερίδας. Όπως δεν θα κουραστούμε να ευχαριστούμε και τους κατά καιρούς συνεργάτες μας για τη σημαντική τους προσφορά καθώς και αυτοί στο δικό τους μέτρο βοηθούν ώστε να είναι η εφημερίδα βήμα διαλόγου, το οποίο γεννά από τη φύση του αντεγκλήσεις και διαφωνίες αλλά πάντα μέσα σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό πλαίσιο.

Μαρία Κοτάνογλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *