40χρονια Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Σιδηροκαστρινών και Περιχώρων ” Το Ρούπελ”

Γράφει ο Τσαταλτζινός Γεώργιος

Τα 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας, από την  ίδρυσή του,  το «Ιωβηλαίο» όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου «ΤΟ ΡΟΥΠΕΛ»  κ Βασιλική Σπάση Παπαγεωργίου, συμπλήρωσε και γιόρτασε παράλληλα με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο  Σύλλογος των εν Θεσσαλονίκη Σιδηροκαστρινών  και  Περιχώρων.

  Η γιορτή  δήλωσε, γίνεται υπό την σκιά της μεγάλης συγκέντρωσης, που συντελείται την ίδια ώρα στην Αθήνα, για την αποφυγή της κύρωσης, της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών. «Αν και το σώμα μας είναι εδώ, το μυαλό μας ταξιδεύει στην Αθήνα, όπου από κάθε γωνιά του κόσμου συγκεντρώνονται Έλληνες, για να διαδηλώσουν πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική».  Την  Βασιλόπιτα του συλλόγου Ευλόγησε ο πατέρας Μεθόδιος ο οποίος, μετά τον συντομότατο χαιρετισμό και τις ευχές του, ζήτησε λόγω της συγκυρίας, και τραγουδήσαμε όλοι τον Εθνικό Ύμνο και μετά  το «Μακεδονία Ξακουστή».  Την πίτα έκοψε η πρόεδρος κ Βασιλική Σπάση Παπαγεωργίου και μοίρασε σε επισήμους και επίτιμα μέλη ενώ μοιράστηκαν και πιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους.  Το χρυσό Κωνσταντινάτο το κέρδισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου κυρία Στοφοροπούλου- Βερβέρη Έφη.  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν  τέσσερις φοιτητές από την Αλάσκα στους οποίους δόθηκαν, δύο από τις πέντε “λειτουργιές”  να τις  μεταφέρουν στην πατρίδα τους.

 Η προσκεκλημένη,  σχετικά νεοσύστατη, δίφωνη γυναικεία  χορωδία Σιδηροκάστρου, συνοδεία ακορντεόν από τον κ Κεχλιμπάρη Χρήστο από το Βαμβακόφυτο  και υπό τον μαέστρο κ. Νικόλαο Καλαιτζή , απέδωσε θαυμάσια, εκτός από τα «Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα» και τα τραγούδια «Το τραίνο φεύγει στις 8», «Τα τραίνα που φύγαν», «Στην απάνω γειτονίτσα»,  «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Γειτονιά ο δρόμος σου στενός» και «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» όπου εξέπληξε ευχάριστα  η Σολίστ κ Μπέγου Χριστίνα.

 Συγκινητική ήταν η στιγμή που η κ Φουρτούνα μετέφερε τις ευχές του και ανακοίνωσε πως ο υπερήλικας κ Τζήκας Ιωάννης που δεν μπορούσε να παρευρίσκεται εκεί, ζήτησε να  ακούσει ζωντανά την χορωδία κάτι που ασφαλώς και έγινε μέσω τηλεφώνου του κ Τσαταλτζινού.

 Η πρόεδρος του Συλλόγου ευχαρίστησε θερμά τον (απόντα λόγω υποχρεώσεων) Δήμαρχο Σιντικής κ Φώτη Δομουχτσίδη που μερίμνησε για την αποστολή της χορωδίας, την χορωδία, την πρόεδρό της  κ Ιωάννα Γαβριηλίδου, καθώς  τον Μαέστρο κ Καλαιτζή Νικόλαο στον οποίο και χάρισε μια  ανθοδέσμη.

Η κ Γαβριηλίδου με την σειρά της ευχαρίστησε την κ  Σπάση Παπαγεωργίου για την πρόσκληση, και τον Μαέστρο κ Καλαιτζή.  Ευχαρίστησε επίσης και αυτή τον Δήμαρχο Σιντικής κ Φώτη Δομουχτσίδη, για την αποστολή της χορωδίας Σιδηροκάστρου στην εκδήλωση αυτή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου έκανε έναν πολύ σύντομο απολογισμό των δράσεων της χρονιάς που πέρασε, δίνοντας  έμφαση  στην ύπαρξη τράπεζας αίματος, στο Αχέπα, και την ανάγκη της ενδυνάμωσής του, στους αιμοδότες, καθώς και στη  λαμπαδηδρομία που γίνεται για την αιμοδοσία και τους λαμπαδηδρόμους. Ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν στην ανανέωση του απηρχαιωμένου καταστατικού του συλλόγου και  επίσης τόνισε πως ο προσανατολισμός του Συλλόγου ήταν και παραμένει φιλεκπαιδευτικός και οι στόχοι του είναι η προβολή των ύψιστων ιδανικών και αξιών της πατρίδας.

Το κατ’ εξαίρεση των κάθε χρόνο τιμώμενων  πρόσωπο, ήταν η    «ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ» η  χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Κικ Μπόξινγκ, η Σιδηροκαστρινή  αθλήτρια που μπήκε στην αρένα του Καζακστάν, τυλιγμένη με την σημαία με το  Αστέρι της Βεργίνας και υπό τους ήχους του Μακεδονία Ξακουστή, η Άννα Τσομπάνη.  Η κυρία Σπάση Παπαγεωργίου δήλωσε « και πώς να μην βραβεύσεις μια προσωπικότητα, λέω προσωπικότητα για την Άννα την Τσομπάνη, που στο πρόσωπό της εκτός του ότι συγκεντρώνει το πνεύμα της υγιούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους, κυρίως όμως άφησε να διαφανεί ότι κυριαρχεί η αγάπη για την πατρίδα, γιατί η Άννα η Τσομπάνη, την οποία τώρα και εμείς γνωρίσαμε, πρόκειται για ένα εξαιρετικό ξεχωριστό παιδί, με συγκινεί πραγματικά η προσωπικότητα της Αννούλας, η οποία μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς, μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, οικογενειακές και άλλες που βιώνει, βρίσκει την δύναμη να αγωνίζεται να γυμνάζεται, να πειθαρχεί το σώμα της και τον νου της, να γίνεται παγκόσμια χρυσή πρωταθλήτρια στο Κικ Μπόχινγκ. Πήρε χρυσό μετάλλιο αλλά η πορεία δεν σταματάει εκεί . Έπρεπε να πάει να αγωνιστεί και στο Καζακστάν, δύσκολοι οι καιροί καθότι τα ταξίδια κοστίζουν και ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι συμπατριώτες χορηγοί και βοήθησαν την προσπάθεια αυτή. Βρέθηκε στο Καζακστάν χωρίς καμία κρατική κάλυψη, και παρά την κατάφωρη αδικία που φαίνεται κι από το βίντεο έδειξε το ήθος της συγχαίροντας την αντίπαλό της.

Εκείνο που έχει όμως σημασία είναι ότι η Άννα μπήκε στο στάδιο με την σημαία με το  άστρο της Βεργίνας και υπό τους ήχους του «Μακεδονία Ξακουστή» και κατέληξε «όσο το Σιδηρόκαστρο βγάζει Λεβέντισσες όπως η Άννα, που φοράνε το αστέρι της Μακεδονίας, η Ελλάδα θα έχει μέλλον.  Ακολούθησε η βράβευση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ την προηγούμενη χρονιά καθώς και των αιμοδοτών και Λαμπαδηδρόμων.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ευχές από την κ Σπάση Παπαγεωργίου για καλή και ευτυχισμένη χρονιά σε όλους και με το τραγούδι και πάλι Μακεδονία Ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα.  Στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Θςσσαλονίκης πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Μεθόδιος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Θες/νίκης κ Γωγάκος Στέφανος, ο εκπρόσωπος του πρώην Γενικού Γραμματέα κ Σιμόπουλου Στράτου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραϊκών συλλόγων Θες/νικης κ Π. Σαμαράς, η κ Παπαπαναγιώτου Καίτη, η εκπρόσωπος  του συλλόγου Μελενικίων κ Παζιώνη Γεωργία με την αδελφή της, ενώ τον Δήμο Σιντικής εκπροσώπησε η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Φυτανγκουρίδου Όλγα, μετά του κυρίου Καμπέρη Κωνσταντίνου. Παρευρεύθησαν επίσης τα επίτιμα μέλη του συλλόγου κ Κατερίνα Κουμλίδου, ο κ Γεώργιος Φουρτούνας, ο κ Καλαιτζής Νικόλαος , ο γράφων και πολλά από τα παλιά μέλη πρόεδροι και στελέχη.                   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *