Σιντική : Στο εδώλιο τρία στελέχη δημοτικής επιχείρησης για έλλειμμα 450.000 ευρώ

Την παραπομπή σε δίκη για έλλειμμα, ύψους 450.000 ευρώ, στα ταμεία της κοινοτικής επιχείρησης «Μ. Αλέξανδρος», με έδρα – το φημισμένο για τα ιαματικά λουτρά του – ‘Άγκιστρο Σερρών, εισηγείται ο αντεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Μητρουλιάς, για τρία άτομα που βρίσκονταν στη διοίκηση της επιχείρησης κατά την 3ετία 2007-2009.

Πρόκειται για τον τότε πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης, στους οποίους αποδίδεται η κατηγορία της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση – πράξη για την οποία προτείνεται να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε ο κ. Μητρουλιάς προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκονται τιμολόγια, συνολικής αξίας 452.325,07 ευρώ, βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκαν το επίμαχο διάστημα αδικαιολόγητες πληρωμές που ζημίωσαν την επιχείρηση, ο καταστατικός σκοπός της οποίας είναι η ίδρυση, κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση υδροηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, πρόκειται για τιμολόγια παγίων και δαπανών, στα οποία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν αναφέρεται καν σε ποιο έργο αφορούν, ούτε συνοδεύονται από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά εκταμίευσης χρημάτων για έργα ΟΤΑ. «Με κατάχρηση της εξουσίας τους ως διαχειριστές και κατά παράβαση των κανόνων χρηστής και επιμελούς διαχείρισης, προέβησαν σε αδικαιολόγητα έξοδα και δαπάνες της επιχείρησης, που δεν αποτελούν επένδυση στον υδροηλεκτρικό σταθμό, ούτε έξοδα της ίδιας επιχείρησης, αλλά προφανώς επένδυση και δαπάνες ξένες και άσχετες προς την επιχείρηση» αναφέρεται στην πρόταση.

Για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που θα εκδώσει.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *