77η Επέτειος από τη Μάχη των Οχυρών (Προκήρυξη Διαγωνισμού)

1.         Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη, όπως κάθε χρόνο από την ίδρυση του, δρομολογεί επετειακές εκδηλώσεις  για τον Απρίλιο του 2018, οι οποίες εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει η  Στρατιωτική Αρχή, με σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής  Μάχης των Οχυρών.

 

2.         Με στόχο την προσέλκυση νεολαίας και τη διάδοση της ένδοξης ιστορίας της Μάχης των Οχυρών ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη δρομολογεί τις παρακάτω δράσεις:

            Μαθητικός Διαγωνισμός

            Για 4η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται Μαθητικός Διαγωνισμός με θέμα «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, ενώ φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται πιλοτικά η συμμετοχή μαθητών και από την υπόλοιπη Ελλάδα (με ειδικούς όρους). Την περασμένη χρονιά συμμετείχαν περίπου 500 μαθητές από 24 Σχολεία τους Νομού Σερρών. Φέτος αναμένεται να συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 μαθητές. Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη προσφέρει στον νικητή του διαγωνισμού ως έπαθλο ένα 4ήμερο ταξίδι στη Νορμανδία για να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις σχετικά με την ξακουστή απόβαση που έγινε τον Ιούνιο του 1941. Τον μαθητή θα συνοδεύει ένας γονέας και ο εκπαιδευτικός που επέβλεψε την εργασία του. Φέτος η παρουσίαση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΑΣΤΕΡΙΑ» στις Σέρρες την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018.

           

            Δρόμος Θυσίας «ΟΧΥΡΟ ΙΣΤΙΜΠΕΗ»

            Θα πραγματοποιηθεί για 2η φορά αγώνας δρόμου 14 χιλιομέτρων, οποίος θα ξεκινά από το Οχυρό Ιστίμπεη, θα περιλαμβάνει διαδρομές που θα περνούν μέσα από γειτονικά οχυρά και θα καταλήγει στο Οχυρό Ιστίμπεη. Αναμένεται μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα, καθώς ο πρώτος ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και έντονη προβολή από τα ΜΜΕ. Ο δρόμος θυσίας προγραμματίζεται για το Σάββατο 14 Απριλίου 2018.

            Αναβιωτικές Δράσεις

            Τον Ιούνιο κλιμάκιο μελών του Συνδέσμου μας ταξίδεψε για 2η φορά στη Νορμανδία με σκοπό την αποκόμιση τεχνογνωσίας από τους Γάλλους σε θέματα προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής αυτών των στοιχείων προσαρμοσμένων στα δικά μας μέτρα σχεδιάζουμε τη διοργάνωση 2ήμερων αναβιωτικών δράσεων που θα περιλαμβάνουν τη στρατοπέδευση «Ελλήνων» και «Γερμανών» αναβιωτών σε χώρο που θα υποδείξει η Στρατιωτική Αρχή. Εκεί θα μπορούν οι επισκέπτες να ζουν την ιστορία παρατηρώντας την καθημερινότητα των στρατιωτών του 1941. Θα πραγματοποιούνται περιπολίες όπως αυτές αναφέρονται από τα στρατιωτικά αρχεία και την Κυριακή 15 Απριλίου αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της Μάχης των Οχυρών θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της Μάχης του Ιστίμπεη, όπως αυτή αποτυπώνεται από μαρτυρίες των υπερασπιστών του Οχυρού.

3.         Κατόπιν των ανωτέρω, προκηρύσσουμε διαγωνισμό για γραφίστες και τμήματα

Γραφιστικής με θέμα, η καλύτερη αφίσα του αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας» και κεντρική αφίσα των εκδηλώσεών μας για τον Απρίλιο 2018, όπως παρακάτω:

            α.         Έναρξη – Λήξη : 11 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2017.

            β.         Ο Διαγωνιζόμενος ή διαγωνιζόμενο ίδρυμα, θα πρέπει να υποβάλλει και τις δύο αφίσες (ζευγάρι), έτσι ώστε να είναι έγκυρη η συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

            γ.         Τα έργα των διαγωνιζόμενων, θα αναρτηθούν στην σελίδα του Συνδέσμου στο Facebook, όπου το κοινό θα επιλέξει τα νικητήρια έργα.

            δ.         Ο νικητής, θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017.

            ε.         Η Συμμετοχή δύναται να είναι ατομική ή και ομαδική.

            στ.       Έπαθλο: 1 Τάμπλετ (7 ιντσών).

            ζ.         Ανταπόδοση συμμετεχόντων Ιδρυμάτων: Το λογότυπο των Ιδρυμάτων ή σχολών, θα συνοδεύει όλη την διαφημιστική καμπάνια (Επίσημη ιστοσελίδα, ανακοινώσεις, banner, αφίσες, προσκλήσεις, διαφημιστικά σποτ κ.α) του Συνδέσμου για τις επετειακές εκδηλώσεις στις 13, 14 και 15 Απριλίου 2018, ως «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ».

 

            3.         Συνημμένα σας αποστέλλουμε τα παρακάτω:

            α.         Αφίσα αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας» (Απρίλιος 2017).

            β.         Κεντρική αφίσα εκδηλώσεων «ΙΣΤΙΜΠΕΗ 2017» (Απρίλιος 2017).

4.         Χειριστής Θέματος: Χρήστος Σκριτλής, Γραμματέας τηλ. 6936961985.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *