«Αιμορραγεί» το Κ.Υ. Ροδόπολης από την έλλειψη προσωπικού ασθενοφόρου

 

Χρόνιο και σοβαρό είναι το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου, στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης.

 

 

Οι «κραυγές» αγωνίας και απόγνωσης, όμως, τοπικών παραγόντων και κατοίκων, δεν κατάφεραν να… διαπεράσουν τα «στρώματα» αναλγησίας στο… δέρμα των ιθυνόντων και να βρουν μία πιθανή «φλέβα» ευαισθησίας.

 

Οι κάτοικοι τρέμουν κυριολεκτικά στην ιδέα, πως κάποιος συνάνθρωπός τους μπορεί να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση που να χρειάζεται επειγόντως ασθενοφόρο, καθώς- εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού- το ασθενοφόρο υπάρχει στην περιοχή τους μόλις 3 με 4 ημέρες την εβδομάδα.

 

Μιλώντας στο Infonews24, ο Αντιδήμαρχος Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης επεσήμανε αρχικά πως η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην Κοίμηση ήταν λάθος, καθώς οι βάσεις θα πρέπει να δημιουργούνται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι η Ροδόπολη και η Μαυροθάλασσα.

 

«Αν γίνει ένα ατύχημα ή υπάρξει περιστατικό για τα οποία είναι απαραίτητο ασθενοφόρο, για να έρθει από την Κοίμηση θέλει 40 λεπτά και για να κάνει τη διακομιδή στο νοσοκομείο χρειάζεται ακόμη μία ώρα. Καταλαβαίνετε ότι ο χρόνος είναι πολύς. Συζητάω με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και μου λέει ότι πολλές φορές χάνονται ζωές λόγω έλλειψης ασθενοφόρου,» δήλωσε ο κ. Ζαπρίδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως η μετακίνηση των οδηγών ασθενοφόρων στη βάση ΕΚΑΒ της Κοίμησης, δεν έγινε με νόμιμες διαδικασίες, τονίζοντας πως ο ίδιος έχει θέσει το θέμα της έλλειψης οδηγών, ακόμη και στον Εισαγγελέα.

 

Αυτή τη στιγμή, στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης υπάρχουν δύο ασθενοφόρα, το ένα εξ αυτών βρίσκεται στο συνεργείο για επισκευή, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών.

 

Όπως υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Σιντικής στο Infonews24, αν η εβδομάδα έχει 21 βάρδιες, μετά βίας καλύπτονται οι μισές.

 

«Συν τοις άλλοις πολλές φορές το ασθενοφόρο απασχολείται στη δομή φιλοξενίας. Υπάρχουν ειδικά κονδύλια για τους ανθρώπους εκεί, που μπορούν να χρησιμοποιούν ταξί για να πηγαίνουν οι ασθενείς στα νοσοκομεία,» υποστήριξε ο κ. Ζαπρίδης, ο οποίος πρόσθεσε:

«Πιέζουμε για να έρθουν οδηγοί. Να έχουμε οδηγούς σε μόνιμη βάση. Το καλύτερο είναι να γίνει μία δεύτερη βάση εδώ στη Ροδόπολη. Είναι μια μεγάλη περιοχή, είναι τουριστική περιοχή, υπάρχει νεολαία, είμαστε απομακρυσμένοι από τα νοσοκομεία του Κιλκίς και των Σερρών και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει μονίμως ένα ασθενοφόρο με οδηγό στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης, Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο υπουργούς στην κυβέρνηση, μπορούν να βοηθήσουν κι αυτοί για έρθουν οδηγοί. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι ανάγκες είναι περισσότερες τώρα την περίοδο της πανδημίας. Συζητάμε συνέχεια με τη διευθύντρια και πιέζουμε προκειμένου να δοθεί λύση».

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *