Κρούσμα κλοπής φωτοβολταϊκών πάνελ

Φτερά” έκαναν από φωτοβολταϊκό πάρκο στο Στρυμονοχώρι Σερρών τα 176 από τα 216 φ/β πάνελ που το απάρτιζαν καθώς άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες εισέβαλαν στο πάρκο αφαιρώντας, εκτός από τα πάνελ, και άλλα υλικά, με στόχο την μεταπώλησή τους στη μαύρη αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στον ιδιοκτήτη αγγίζει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ ενώ η εγκατάσταση έχει πλέον αχρηστευτεί καθώς τα εναπομείναντα πάνελ δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής οι δράστες είχαν σχεδιάσει κάθε κίνηση τους με λεπτομέρεια αφού γνώριζαν που βρισκόταν ο συναγερμός τον οποίο και απενεργοποίησαν, ενώ πριν προβούν στην αφαίρεση των πάνελ άνοιξαν δύο τρύπες στην περίφραξη απ όπου και μπήκαν, μαρτυρώντας των μεγάλο αριθμό των δραστών. Παράλληλα οι διαρρήκτες όπως φαίνεται είχαν και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις για την παραπάνω εγκληματική δραστηριότητα, καθώς αποσύνδεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο τα πάνελ.

Οι Αρχές που έχουν αρχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών πιστεύουν πως τα πάνελ θα διατεθούν στην μαύρη αγορά, καθώς η μεγάλη αξίας τους τα κάνει ιδιαίτερα περιζήτητα.

Πάντως το πάρκο το οποίο ενεργοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ασφαλισμένο και εμπειρογνώμονας της ασφαλιστικής εταιρίας θα βρεθεί στην περιοχή για την καταγραφή των ζημιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *