Ακριτοχώρι Σιντικής : Δεν καταγγέλλουν τον άνδρα που πυροβόλησε 3 φορές τον σκύλο

Στο Ακριτοχώρι Σερρών του Δήμου Σιντικής χθες το απόγευμα κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε τρεις φορές τον Τζακ, τον σκύλο που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Ένας κάτοικος του χωριού, ο οποίος νοιάστηκε για το ζώο, ενημέρωσε την Ευσταθία Σιδέρη αντιπρόεδρο του υπό σύσταση συλλόγου «Φιλοζωική Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Σιντικής» και μάλιστα της υπέδειξε που βρίσκεται το σκυλί.

 

Το ζώο, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η κυρία  Σιδέρη, το βρήκαν να αιμορραγεί στην αυλή του σπιτιού του. O Τζακ δεν ήταν δεμένος και μόλις απομακρύνθηκε από το σπίτι του δέχτηκε τα πυρά κάποιου ενοχλημένου γείτονα.

 

Όμως αρχικά ιδιοκτήτης του σκύλου ήταν εξαιρετικά επιθετικός προς εκείνους που θέλησαν να σώσουν το ζώο μάλιστα τους είπε πως δεν θέλει μπλεξίματα ενώ τους ζήτησε να βγουν από την αυλή του!

 

Το ζώο έχει σπασμένο πόδι από τα σκάγια σε τρία σημεία.

 

Η κα Σιδέρη, αφού μίλησε και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, έκανε κατανοητό ότι βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει. Μάλιστα μαζί με τον πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου και τον γείτονα που την ενημέρωσε για το έγκλημα, προσπάθησαν να δώσουν στο ζώο ηρεμιστικά χάπια ώστε να το μεταφέρουν στο κτηνιατρείο.

 

Μετά από αρκετές ώρες και αφού δεν είχαν καταφέρει τίποτα καθώς το ζώο υπέφερε, η αντιπρόεδρος του συλλόγου πήγε στο Σιδηρόκαστρο και έφερε τον κτηνίατρο Πέτρο Δάγκο ο οποίος με ένεση νάρκωσε το σκυλί και στη συνέχεια το μετέφεραν στο κτηνιατρείο του.

 

Ο κτηνίατρος έδεσε το πόδι αλλά κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε κτηνιατρική κλινική.

 

Όπως αποδείχτηκε το δεξί πόδι του ζώου έχει σπάσει σε τρία σημεία και γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε κτηνιατρική κλινική στη Θεσσαλονίκη.

 

Η κα Σιδέρη μετά την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε το σκυλί μαζί της και το επέστρεψε στο σπίτι του ενώ σήμερα ανέλαβε να το μεταφέρει από το Ακριτοχώρι στη Θεσσαλονίκη.

 

Όμως η κόρη του ιδιοκτήτη του ζώου σήμερα της είπε ότι ο πατέρας της δεν το θέλει πίσω το σκυλί για να μην τους δημιουργήσει προβλήματα στο χωριό, ενώ δεν έδειξε καμιά προθυμία για την κάλυψη του κόστους νοσηλείας του.

 

Εκείνοι που γνωρίζουν δεν καταγγέλουν τον δράστη.

 

Η κα Σιδέρη μας εξήγησε πως από την μια είναι αντιμέτωπη με την σιωπή των κατοίκων, που δεν καταγγέλλουν τον δράστη αν και γνωρίζουν ποιος είναι, και από την άλλη με την αδιαφορία του ιδιοκτήτη του που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

 

Σύμφωνα με την κα Σιδέρη κάτοικοι του Ακριτοχωρίου λένε πως άκουσαν τον δράστη μετά τους τρεις πυροβολισμούς να λέει απευθυνόμενος στον σκύλο «Άμα θα έρθεις θα σε σκοτώσω!» αλλά κανείς δεν έχει κάνει καταγγελία στην Αστυνομία για να μην μπλέξει!

 

Η κα Σιδέρη θα καταθέσει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα και σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν αναλάβει τις ευθύνες του θα ζητήσει την ποινική του δίωξη και την επιβολή του διοικητικού προστίμου με την κατηγορία της εγκατάλειψης ζώου. Θυμίζουμε ότι εγκατάλειψη ζώου είναι ποινικό αδίκημα και περισσότερα για τα πρόστιμα και τις ποινές που ορίζει η νομοθεσία θα διαβάσετε εδώ: Η εγκατάλειψη ζώων είναι ποινικό αδίκημα!

 

 

Πηγή: zoosos.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *