Ανακοίνωση Ενεργών Πολιτών για την κινητοποίηση στον Δήμο Σιντικής

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εξέφρασαν στον Δήμαρχο Σιντικής κ.Φώτη Δομουχτσίδη περίπου 70 Ενεργοί Πολίτες Σιντικής μετά την είδηση για ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΟΙΓΜΑ της δομής μεταναστών στο «Κλειδί».

Τις πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε από την εν λόγω δομή μαζική έξοδος αλλοδαπών και ελεύθερη διακίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή, παρόλο που οι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν ότι η δομή θα είναι «κλειστή» κι ότι θα είναι ορισμένου χρόνου (30 ημερών).

 

Οι πολίτες υπέβαλαν ΕΠΙΜΟΝΑ ερωτήματα στον Δήμαρχο και τον έθεσαν προ των ευθυνών του. Εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για την αδράνεια και τους χειρισμούς του, καθώς το αποτέλεσμα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών και θέτει σε κίνδυνο την Δημόσια Τάξη. Οξύνθηκαν τα πνεύματα όταν κρατώντας στα χέρια του την (από 7 Μαρτίου 2020) ενυπόγραφη συναίνεσή του για δημιουργία δομής στο Κλειδί, υποστήριξε ότι τον παραπλάνησαν τα κυβερνητικά στελέχη κι ότι ο ίδιος πίστεψε ότι η δομή θα είναι «κλειστή» και διάρκειας μόνον 30 ημερών. Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε παρουσία κοινού ακούστηκαν αρκετές υποσχέσεις για παραίτηση σε περίπτωση που οι δεσμεύσεις αυτές δεν τηρηθούν.

 

Ο κ.Δομουχτσίδης ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και στους βουλευτές του Νομού Σερρών, με την οποία θα εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την αθέτηση των υποσχέσεων κι ότι θα διεξάγει «αγώνα» για την ακύρωσή της, χωρίς όμως να μας γνωστοποιήσει συγκεκριμένες ενέργειες.

 

Στην ερώτηση αν σκοπεύει να απευθύνει δημόσιο κάλεσμα για μαζική συγκέντρωση των δημοτών απάντησε ότι αυτό απαγορεύεται από τον Νόμο, ελέω περιοριστικών μέτρων και πρότεινε να γίνει αυτό από τους… πολίτες!

 

Οι Ενεργοί Πολίτες Σιντικής ήδη έχουν καταθέσει αίτηση στην Αστυνομική Αρχή για διεξαγωγή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, η οποία απορρίφθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων για διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Επειδή Δεν ανεχόμαστε να γίνονται «πολιτικά παιχνίδια» σε βάρος της τήρησης της Δημόσιας Τάξης και της ασφάλειας των οικογενειών μας. Επειδή Αισθανόμαστε αγανάκτηση από τον εμπαιγμό και τα ψέματα που ειπώθηκαν από κυβερνητικά στελέχη. Επειδή Η (από 7 Μαρτίου 2020) ενυπόγραφη συναίνεση του δημάρχου και των τριών επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για δημιουργία της δομής στο Κλειδί για δήθεν εθνικούς λόγους και αποφυγή δήθεν διχασμού των δημοτών, καταστρατηγεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ

 

1. Από τον δήμαρχο Σιντικής και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων (πλην κας Ιωαννίδου):

 

α. να ζητήσουν ειλικρινή συγνώμη από τους πολίτες της Σιντικής που (με την υπογραφή τους) συναίνεσαν στην δημιουργία δομής στο Κλειδί και παρέκαμψαν την από 4 Μαρτίου 2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

β. να παραιτηθούν μαζί με τους συμβούλους και τους αναπληρωματικούς συμβούλους των συνδυασμών τους, ώστε να στείλουν ΗΧΗΡΟ μήνυμα προς την κυβέρνηση που ΑΓΝΟΗΣΕ την βούληση του κυρίαρχου λαού της Σιντικής (όπως αυτή εκφράστηκε από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).

 

2. Από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού Σερρών που έσπευσαν να επικροτήσουν την δήθεν συναίνεση των (πλέον παραπλανημένων) επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων και του δημάρχου:

 

α. να μείνουν πιστοί στην τήρηση του Συνταγματικού Δικαιώματος των πολιτών για αυτοδιάθεση και διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους.

 

β. να εφαρμοστεί η εθνική επιταγή για φύλαξη ΚΑΙ των θαλάσσιων συνόρων και την ΑΜΕΣΗ επαναπροώθηση των παράνομα εισελθόντων μεταναστών στην χώρα, από την οποία εισήλθαν κι όχι την διασπορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

γ. να μεριμνήσουν για την ΑΜΕΣΗ ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου, ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση ασφάλειας των πολιτών της Σιντικής.

 

δ. να σεβαστούν την βούληση του κυρίαρχου λαού της Σιντικής και να απομακρύνουν το συντομότερο δυνατόν την δομή από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σιντικής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *