Αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών την Κυριακή 10/4

Η 75η επέτειος της Μάχης των Οχυρών θα γιορταστεί με μεγαλοπρέπεια και όλες τις τιμές για τους ήρωες που πολέμησαν με ανδρεία το 1941…

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σας προσκαλεί την Κυριακή 10 Απριλίου στον προαύλιο χώρο του ένδοξου Οχυρού Ιστίμπεη στο Νέο Πετρίτσι Σερρών για να τιμήσουμε όλοι μαζί τη μνήμη των πεσόντων με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση.

Για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, θα λάβει χώρα η αναπαράσταση στιγμών από την πρωτοφανή αντίσταση των ελάχιστων αριθμητικά Ελλήνων πολεμιστών ενάντια στις ισχυρότατες γερμανικές δυνάμεις.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, η Ομάδα Αναβίωσης ΕΣ 1940 έχει αναλάβει την πλήρη διεξαγωγή της αναπαράστασης. Η μοναδική τεχνογνωσία, τα αυθεντικά κοστούμια και εξαρτήματα εποχής καθώς και η αγάπη για αυτό που κάνουν, θα μεταφέρουν με πλήρη αξιοπιστία και ευσυνειδησία το συγκινησιακό δέος στο κοινό.

Ωστόσο, φέτος θα έχουμε την τύχη να φιλοξενήσουμε στον εορτασμό την Πολωνική Ομάδα GRH Edelweiss, μια αντίστοιχη ομάδα παγκόσμιου φήμης η οποία έχει λάβει μέρος σε ιστορικές αναπαραστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Έτσι και εδώ, θα παντρέψουν τις δικές τους γνώσεις με αυτές τις ελληνικής ομάδας, αναλαμβάνοντας το ρόλο των Γερμανών κατακτητών.

Στόχος είναι η ρεαλιστική απόδοση των γεγονότων μέσα από την πλήρη εξομοίωση της εποχής.

Τελευταίες, μα όχι λιγότερο σημαντικές, οι παράλληλες δράσεις: Ξενάγηση στις στοές από αρμόδιο προσωπικό, έκθεση φωτογραφικού υλικού συνυφασμένου με τα γεγονότα της εποχής και μοίρασμα φασολάδας, είναι αυτά που θα ολοκληρώσουν πλήρως το φετινό βιωματικό εορτασμό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους όσους εθελοντικά δούλεψαν σκληρά για να στεφθεί με πλήρη επιτυχία η εκδήλωση και φέτος.

Πηγή: zougla.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *