Αναβίωση της Μάχης του Ρούπελ : Φωτορεπορτάζ

Ο Panagiotis Savvidis  — με Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος και με Anthimos Georgiadis.

 

Το αποτέλεσμα της Κυριακής στο Ρούπελ ήταν συλλογικό. Ωστόσο θα πρέπει να κάνω ιδιαίτερη αναφορά σε δύο ανθρώπους που υπερέβαλαν εαυτόν και τα έδωσαν όλα για όλα για την επιτυχία της εκδήλωσης. Μιλάω σαφώς για τον ΄Ανθιμο Γεωργιάδη και τον Γιάννη Χατζόπουλο. Με τον πρώτο, μαζί ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή κάτω από δύσκολες συνθήκες το 2016. Με τον δεύτερο, το πάθος μας και το μεράκι μας έσμιξε φέτος και γίναμε μια δυνατή ομάδα. Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δραση και Στενωπός, έχουν πολλά ακόμη να δώσουν !!!

Savvas Lezkidis Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον καθένα σας ξεχωριστά

Ελενη Διονυσιδου

Ελενη Διονυσιδου Τα θερμα μου συγχαρητηρια την αγαπη μου κ τον θαυμασμο μου..!!! Τετοιους

ανθρωπους θελει ο τοπος μας..!!!!

Dimis Parousis

Dimis Parousis Ο Άνθιμος ήταν παντού, εκατόγχειρας και με λύσεις για όλα, ο δε Γιάννης ξεφύτρωνε απο παντού κατευθύνοντας. Τον Άνθιμο τον ξέρω χρόνια..δίνει πάντα το 100%, τον Γιάννη τον είδα πρώτη φορά εν δράση..χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι.

Katerina Emmanouilidou

Katerina Emmanouilidou ΟΜΑΔΑ!!!!!!

 

 

Panagiotis Savvidis

Δεν έπεφτε καρφίτσα … Από 6.500 έως 8.000 θεατές οι εκτιμήσεις. Αρκετός κόσμος όμως δεν κατάφερε να ανέβει στο Ρούπελ, γεγονός που αναδεικνύει την αναγκαιότητα δημιουργίας σοβαρών υποδομών απο ΥΕΘΑ, Περιφερεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Σιντικής στην περιοχή.

Danos Kofidis Συγχαρητήρια!!!

Μπράβο σε όλους σας !!!

Stelios Veis

Stelios Veis Άνοιγμα δρόμων προς Πετρίτσι, νέοι χώροι υγιεινής, μεταφορά μεταλλικών αχινών από σημεία που δεν υπάρχει αναγκαιότητα να είναι. …Στο σημείο του δρώμενου, συνεργασίες με αναβιωτες από το εξωτερικό για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, βελτίωση της σκηνοθεσίας, και άνοιγμα και αλλού οχυρού γειτονικου στο Ρουπελ για να προλαβαίνει ο κόσμος να μπαίνει μέσα.

Stelios Veis

Stelios Veis Ιδέες θα έχετε περισσότερες και καλύτερες. …αλλά ξεκινήστε από τώρα την συνεργασία με τους λοιπούς φορείς.

Ilias Kiomourtzidis

Ilias Kiomourtzidis Συγχαρητηρια Παναγιωτη !!!!!Προσεχε μονο τα κορακια!!??

 

Panagiotis Savvidis

Πραγματοποιήθηκε και φέτος μια διοργάνωση που έφερε στον τόπο μας περισσότερους απο 7000 επισκέπτες (με μέτριες εκτιμήσεις) χωρίς ο δήμος Σιντικής να διαθέσει ούτε ένα ευρώ. Κακώς για μένα, γιατί οι μεγάλες και σοβαρές διοργανώσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο και οχι σαν να πρόκειται για το πανηγύρι της Άνω Ραχούλας. Θα πρέπει λοιπόν ΣΟΒΑΡΑ το επόμενο διάστημα, και αφού γινει και ο απολογισμός, Δήμος Σιντικής και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να δουν με την δέουσα προσοχή πως η εκδήλωση αυτή θα ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα, ακούγοντας τις παρατηρήσεις και τις απόψεις της Στενωπού και της Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δραση που εργάστηκαν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Δεν ήταν εύκολη και φέτος η διοργάνωση και πέρασε από πολλά κύματα μέχρι το τέλος. Όσοι την Κυριακή

βρέθηκαν στο Ρούπελ για χαιρετισμούς, παλαμάκια και φωτογραφίες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Μιχάλης Καφετζής Καλημέρα Παναγιώτη και από δω και πέρα θα είναι πολλοί αυτοί που θα έρχονται για φωτογραφίες και παλαμάκια αν θυμάσαι στο είχα γράψει στην αρχή όταν θα πετύχετε πολύ θα έρθουνε για φωτογραφίες την χειραψίες

Antonio Vega BRAVO!

 

Παναγιωτης Γεωργοπουλος

ΠΟΛΥ ΣΩΣτος

 

Spyros Kyriakos

Spyros Kyriakos Τραβά την κουρτίνα

 

Ο χρήστης Spyros Kyriakos απάντησε · 2 απαντήσεις · 5 ώρες

γεωργιος παναγουδης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

γεωργιος παναγουδης OTI ΑΝΑΠΟΔΟ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΑΣ ,ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ , ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ

ΗΘΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ , ΠΟΥ ΠΗΡΑ , ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΞΗΓΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΤΙ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ, ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ, ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ,,,,,,,,ΕΛΠΙΖΩ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ ,,,,,,,,,,,

 

Ο χρήστης Stelios Veis απάντησε · 5 απαντήσεις · 3 ώρες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Παναγιωτη συγχαρητηρια σε ολους σας…..του χρονου ακομη καλλυτερα….καλη δυναμη σε ολους σας…..

 

Panagiotis Savvidis

Panagiotis Savvidis Σε ευχαριστούμε Γιώργο. Εισαι ο μοναδικός μοντελιστής που απο την πρώτη χρονιά βρέθηκες δίπλα μας, δωρίζοντας κάθε έργο σου το οποίο επανεκτίθονται συνεχώς απο τότε. Συγνώμη που δεν βρήκα χρόνο να τα πούμε, αλλά γινόταν χαμός. Θα έρθω Θεσσαλονίκη με τον Ανθιμο και θα πιούμε καφε και θα τα πούμε. Σε ευχαριστω και πάλι να είσαι γερός.

 

Panagiotis Savvidis

Το δικό τους χρώμα, στην Ρετρό Παρέλαση και στην Χοροεσπερίδα 1940s που ακολούθησε στο Σιδηρόκαστρο (12/5/2018) έδωσαν οι κυρίες – μέλη του Συλλόγου Καρναβαλιστών που έραψαν σύνολα της εποχής και μας μετέφεραν πίσω στο χρόνο. Τις ευχαριστω θερμά και είμαι σίγουρος, πως θα υπάρξει και συνέχεια.

Στυλιανή Προφυλλίδου Υπέροχα κοστούμια! Εδώ η φώτο τους αδικεί!

Fanis Prassas

Fanis Prassas Λείπει μια κοπέλα απο την φωτογραφία, που δεν θα έπρεπε να λείπει.

Panagiotis Savvidis

Μία Πινακοθήκη με έργα αφιερωμένα στη “Μάχη των Οχυρών”, ένα μουσείο με μοντελιστικά διοράματα σχετικά με την γερμανική επίθεση στην “Γραμμή Μεταξά”, ένα “Πάνθεον” ηρώων -σημείο αναφοράς- όπου θα αναγράφονται όλα τα ονόματα των νεκρών της “Μάχης των Οχυρών” απο το Μπέλλες έως την Ροδόπη. Τα επόμενα σχέδια που βάζουμε κάτω προς υλοποίηση Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση και Στενωπός, σε συνεργασία βέβαια με όποιον δημόσιο, συλλογικό και ιδιωτικό φορέα το επιθυμεί. Τα καλύτερα έρχονται !!! Εννοείται πως αναζητούμε χορηγούς για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας. — γεμάτος ενέργεια.

 

Η Στυλιανή Προφυλλίδου  — μαζί με Panagiotis Savvidis.

Μία παρατήρηση, και μία διαμαρτυρία δική μου:

 

Ένας εξαίρετος σκηνοθέτης, ο κος Μανουσάκης μας επισκέφθηκε το διήμερο των εκδηλώσεων, τόσο στην παρουσίαση της ταινίας του: Ουζερί – Τσιτσάνης, όσο και την άλλη μέρα στο Ρούπελ. Ευγενέστατος κύριος, παρά την πανελλήνια δημοτικότητα που απολαμβάνει. Μάλιστα συμφώνησε ζωντανά σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, κάνοντας χειραψία με τον δικό μας Παναγιώτη, να βοηθήσει με τις πολύτιμες συμβουλές του την σκηνοθεσία της Αναβίωσης του χρόνου.

Αυτή ήταν η παρατήρηση. Η διαμαρτυρία έρχεται τώρα:

Τον αξιότιμο Δήμαρχό μας δεν είδα να υποδέχεται, ούτε να συναντάει έστω και τυπικά τον κο Μανουσάκη… και εξεπλάγην! Αυτήν την κίνηση την βρίσκω επιεικώς απαράδεκτη. και το λέω εγώ, που πριν 4 χρόνια έκανα 1200 χλμ για να τον ψηφίσω!

Παραθέτω μόνο τα λόγια του φίλου Παναγιώτη..:

“”Πραγματοποιήθηκε και φέτος μια διοργάνωση που έφερε στον τόπο μας περισσότερους απο 7000 επισκέπτες (με μέτριες εκτιμήσεις) χωρίς ο δήμος Σιντικής να διαθέσει ούτε ένα ευρώ. Κακώς για μένα, γιατί οι μεγάλες και σοβαρές διοργανώσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο και οχι σαν να πρόκειται για το πανηγύρι της Άνω Ραχούλας. Θα πρέπει λοιπόν ΣΟΒΑΡΑ το επόμενο διάστημα, και αφού γινει και ο απολογισμός, Δήμος Σιντικής και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να δουν με την δέουσα προσοχή πως η εκδήλωση αυτή θα ανέβει ένα σκαλί ψηλότερα, ακούγοντας τις παρατηρήσεις και τις απόψεις της Στενωπού και της Κοιν.Σ.Επ. Αγκιστρο Δραση που εργάστηκαν χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Δεν ήταν εύκολη και φέτος η διοργάνωση και πέρασε από πολλά κύματα μέχρι το τέλος. Όσοι την Κυριακή βρέθηκαν στο Ρούπελ για

χαιρετισμούς, παλαμάκια και φωτογραφίες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.””

 

Panagiotis Savvidis    

Καταρχάς για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Ο κ.Μανουσακης θα μας δώσει χρήσιμες συμβουλές και μόνο που και αυτές είναι σημαντικές. Δεν θα σκηνοθέτησει. Όσον αφορά τον Δήμαρχο με εξέπληξε και μένα η απουσία του. Προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες μια και άτυπα βρισκόμαστε σε προεκλογική

περίοδο. Ωστόσο όταν έρχεται ένας Μανουσάκης στην περιοχή σου το savoir vivre απαιτεί από τον οικοδεσπότη να φέρεται ανάλογα. Τα όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό αέρα της ΕΡΤ ο Μανουσάκης για την περιοχή και την εκδήλωση ήταν η καλύτερη διαφήμιση για τον δήμο Σιντικής.

 

Στυλιανή Προφυλλίδου

 

…Και όποιος εξυπνάκιας νομίζει πως ήταν εύκολο όλο αυτό που έγινε, και πως το κάναμε μόνο και μόνο για να μπούνε χιλιαρικάκια στις τσέπες μας, τον προσκαλούμε με μεγάλη χαρά να έρθει του χρόνου, και να μας δείξει πως γίνεται καλύτερα, και νάναι σίγουρος θα του δώσουμε και εκείνου από τα τεράστια κέρδη!…

 

 

Στυλιανή Προφυλλίδου

Η κοκότα που θα πάει; Στους γερμανούς φυσικά!

 

Φωτογραφία Michalis Magnisalis — μαζί με Ionut Mititelu

Panagiotis Savvidis Ξερεις τι τις καναν τις κοκοτες μετά την απελευθέρωση ε?

Στυλιανή Προφυλλίδου

Στυλιανή Προφυλλίδου Φυσικά… γι αυτό με βολεύει που δεν απελευθερωθήκαμε ακόμα!

Ο χρήστης Antonios Karamolegkos απάντησε · 1 απάντηση

Μαρια Κεπελεκ Ομορφη φωτο

Fanis Prassas Κάτω τα χέρια από την Στέλλα μας!!!

 

Στυλιανή Προφυλλίδου

Ειλικρινά απορώ πως χωρέσαμε ολόκληρο καραβάνι σε μία φώτο. Την πήρα από τον κο. Μηλιάδη.

Angie Original Ξεχωριζεις γλυκια μου .το ματι πρωτα σε σενα πεφτει…

Στυλιανή Προφυλλίδου Εμ, γιατί νομίζεις φόρεσα το φόρεμα το μπουρδελί;;

 

Στυλιανή Προφυλλίδου

 

Ως αυθεντική κοκότα, φλέρταρα με όλους τους άνδρες, Έλληνες και Γερμανούς! — μαζί με Ιωάννης Θ. Χατζόπουλος

 

Panagiotis Savvidis

 

Μια συμβολική στιγμή της αναβίωσης στο Ρούπελ, ήταν η κατάθεση λίγων λουλουδιών στο λιτό ηρώο από τις ξένες αποστολές (Ρουμανία και Βουλγαρία) που συμμετείχαν

 

 

στην διοργάνωση. Εξάλλου αυτός είναι και ένας από τους βασικούς μας στόχους. Να περάσουμε μηνύματα ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ λαών και κρατών, ειδικά αυτών που συγκρούστηκαν στο παρελθόν, προκειμένου να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα την φρίκη του πολέμου.

Ο Panagiotis Savvidis πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.

 

Φέτος αναπαραστάθηκαν “σκηνές” ηρωισμού και αυτοθυσίας άλλων οχυρών της “Γραμμής Μεταξά”, όπως η κατάληψη του Κελκαγιά στο Μπέλλες με χρήση φλογοβόλων και αερίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *