Ανθιμος Γεωργιάδης : Δημοτική Αρχη και Δημοτικό Συμβούλιο να βγουν μπροστά για την Λέσχη

Με πρωτόγνωρες και fast truck για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασίες, με πρωτεργάτη τον Χαρδαλιά και με εντολή Μαξίμου, υπεγράφη ακριβώς 10 μέρες (12/05/2023) πριν τις εθνικές εκλογές, η σύμβαση παραχώρησης της λέσχης μεταξύ ΤΕΘΑ και Μητρόπολης Σιδηροκάστρου.

Μια εξέλιξη που βρίσκει τελείως αντίθετη την κοινωνία και το δίκαιο αίτημα των πολιτών, το οποίο εκφράστηκε δημοκρατικά, μέσα από το υπέρτατο όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και από το τοπικό Συμβούλιο Σιδηροκάστρου, μέσω των οποίων παρθήκαν οι ανάλογες αποφάσεις, με απόλυτη πλειοψηφία κατά της παραχώρησης στην Μητρόπολη.

Άρα εδώ λοιπόν, θα πρέπει να αποφασίσουμε τελικά, τι θέλουμε.

Θέλουμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο να είναι ο απόλυτος εκφραστής των Δημοτών μας ή όχι;

Θέλουμε να λεγόμαστε οι εκπρόσωποι της κοινωνίας μας ή όχι;

Θέλουμε να τηρούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες ή όχι;

Στα ερωτήματα αυτά, ας απαντήσουν ο Δήμαρχος και όλοι οι εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου μας.

Γιατί τα λέω αυτά;

Γιατί σαφέστατα μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις, γεννάται η υποχρέωση να απαντήσουν και στις παραγράφους που έγραψε ο Μητροπολίτης στο αισχρό δελτίο τύπου, που όχι απλά δεν αναφέρει τον θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της διασύνδεσης του με τους πολίτες, η οποία εκφράζεται μέσα από αποφάσεις που δεσμεύουν το σώμα, αντιθέτως απειλεί για πολλοστή φορά συνδημότες μας, ότι θα τους βάλει και στην θέση τους, στοχοποιώντας τους ως αντίθετους και αντιδραστικούς απέναντι στην εκκλησία.

Συνδημότες μας, οι οποίοι έπραξαν το αυτονόητο.  Μπήκαν μπροστά και αγωνιστήκαν για το συμφέρον του τόπου, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών μας.

Συνδημότες μας, που ανέλαβαν τις ξεκάθαρες αρμοδιότητες  των Βουλευτών, του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων, των Δημοτικών Σύμβουλών, αλλά και τις ηθικές υποχρεώσεις των υποψήφιων δημάρχων και όλων των ανύπαρκτων απέναντι στο δίκαιο αίτημα της λέσχης αξ/κων Σιδηροκάστρου.

Συνδημότες μας, που μετέτρεψαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε αγώνα.

Συνδημότες μας, που με την ψήφο τους μας έστειλαν στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αυτούς χρωστάμε την απάντηση που πρέπει να δώσουμε απέναντι στο δεσποτικό καθεστώς που πάει να επιβάλλει ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

Αλλά δυστυχώς ακόμα και τώρα ούτε φωνή ούτε ακρόαση !!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *