Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Κερκίνη από 1 Απριλίου

Από το Τμήμα Αλιείας, Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 194494(5765)/16-03-2022 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, απαγορεύεται απολύτως η ενάσκηση της επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, προς προστασία της αναπαραγωγής τους στη λίμνη Κερκίνη, στους λιμναίους σχηματισμούς και σε όλα τα ρέοντα ύδατα όπως ποτάμια, χείμαρρους, κανάλια κ.λ.π. που καταλήγουν άμεσα στις λίμνες και σε απόσταση 1.000 (χιλίων) μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτές (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω).

 

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει από 01-04-2022, ώρα 08:00 π.μ. έως 20-05-2022, ώρα 08:00 π.μ.

 

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών, επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη Κερκίνη όλων των αλιευτικών σκαφών, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ο εξοπλισμός τους (αλιευτικά εργαλεία, μηχανή, κουπιά κ.λ.π.), και η συγκέντρωσή τους στη ξηρά στις παρακάτω καθορισμένες θέσεις:

α) Θέση «Νούφαρα» Δ.Δ. Λιβαδιάς

β) Λιμάνι Δ.Δ. Κερκίνης

γ) Εκβολές χειμάρρου Κερκινίτη

δ) Λιμάνι Δ.Δ. Λιθοτόπου

ε) Θέση «Υδροληψία Υ2» στο Δ.Δ. Χρυσοχώραφα

στ) Ανατολικό ανάχωμα, στη περιοχή «Τρίγωνο» Δ.Δ. Μεγαλοχωρίου.

 

Κατά παρέκκλιση της παρούσας επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Αρμόδιοι για την εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες στις περιοχές αρμοδιότητάς των.

 

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στο Τμήμα Αλιείας, Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Π.Ε. Σερρών, στα Τηλέφωνα 2321 3 55248 και 2321355209 ή φαξ 2321 3 55108 ή στα e-mail: alieia@serres.pkm.gov.gr και gianoglou@serres.pkm.gov.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *