Απαλλαγή τελών για τους επαγγελματίες της Σιντικής για όλο το 2020 και το 2021

Την πρόθεσή του να επεκτείνει για όλο το 2020 και το 2021 την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής, που αφορά στην απαλλαγή των επαγγελματιών του Δήμου από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και τη μείωση τέλους κοινοχρήστων χώρων ανακοίνωσε σήμερα (8/3/2021) ο Δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης στον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριο Κοτσαμπά, μέσα στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά εποικοδομητικής και ωφέλιμης για το τοπικό επιχειρείν συζήτησης.

 

Η συνάντηση των δύο ανδρών, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Σιντικής, παρουσία του Αντιδημάρχου Ενότητας Κερκίνης, Ευστάθιου Ζαπρίδη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Ιωάννη Τουρουνίδη και του Προέδρου Πρόνοιας & Αγωγής του Δ. Σιντικής και Εκπροσώπου των επαγγελματιών Σιντικής Δημητρίου Μπακραντά, είχε ως επίκεντρο την ελάφρυνση των επαγγελματιών της περιοχής από το επιπρόσθετο βάρος της καταβολής των δημοτικών τελών, εν μέσω υγειονομικής πανδημίας, μέσω της έμπρακτης στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Σιντικής είχε ήδη λάβει σχετική απόφαση απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη για το 1ο lockdown του Μαρτίου 2020 και οι επαγγελματίες μπορούσαν απευθυνόμενοι στο Δήμο να απαλλαγούν της εν λόγω υποχρέωσης, καταθέτοντας τη σχετική αίτηση.

 

Σήμερα ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης δεσμεύτηκε ενώπιον του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρη Κοτσαμπά για την επέκταση της εν λόγω απόφασης για όλο το υπόλοιπο 2020 και 2021, μέσα από τη λήψη σχετικής απόφασης δημοτικού συμβουλίου σε επόμενη συνεδρίαση του σώματος.

 

Παράλληλα ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι προς διευκόλυνση των επαγγελματιών, στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου θα είναι και η ενεργοποίηση της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ, https://dt.govapp.gr/ , όπου οι δήμοι μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων τους, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη.

 

Κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης μεταξύ των δύο φορέων, συζητήθηκε με ιδιαιτέρως θετική προοπτική και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της Ένωσης Επαγγελματιών Σιδηροκάστρου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *