Απάντηση απο τον Σύλλογο Στενωπός Οχυρώσεις Μπέλλες Αγκίστρου

Η Στενωπός Οχυρώσεις Μπέλλες Αγκίστρου ενοχλημένη.

 

Με αφορμή τα όσα δηλώνουν ή μεταφέρουν κάποιοι δημοσίως σε διάφορα social media ή ιστολόγια και αφορούν αποκλειστικά και μόνο το αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία «ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ» θα θέλαμε να αναφερθούμε στα ακόλουθα προς αποφυγή παρεξηγήσεων που οδηγεί η άγνοια .

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο «ΣΤΕΝΩΠΟΣ. ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ ΜΠΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ» ιδρύθηκε το 2017 με έδρα τον Προμαχώνα και βασίζεται στην εθελοντική εργασία και προσφορά των μελών του, καθώς και στη συνεργασία άλλων πολιτών. Το σωματείο όπως κάθε αναγνωρισμένο σωματείο διέπεται από καταστατικούς σκοπούς και έχει ενεργά μέλη , διοίκηση και διέπεται από τους κανόνες εσωτερικής λειτουργία του. Δεν είναι του Γιάννη , του Νεκτάριου , του Γιώργου , του Βασίλη , του Ηλία , του Πέτρου , του Παύλου , του Σάββα, του Παναγιώτη , της Στέλλας , της Σοφίας , της Νίκης , της Ρούλα , κοκ και κυρίως δεν είναι του εκάστοτε δημάρχου ή υπάγεται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου . Υπάρχουν όμως καταστατικοί περιορισμοί τόσο για την εγγραφή ενός μέλους όσο και για την λειτουργία των μελών μέσα στον σωματείο καθώς δεν αποτελεί ποτέ ένας οργανωμένος σύλλογος ή ομάδα ως τσιφλίκι του πατέρα του όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ταπεινός λαός μας. Απλά υπάρχουν κανόνες και αρχές που πρέπει να γίνουν σεβαστές από όλους.

Δεν “κάνουμε” ούτε επιθυμούμε πόλεμο και ούτε να “πάρουμε” τα όπλα αλλά ούτε τους ζόρικους . Το πνεύμα της αναβίωσης άλλωστε είναι, μεταξύ άλλων η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, η προώθηση της ειρήνης και της συνεργασίας λαών και κρατών ώστε να μη ξαναζήσει η ανθρωπότητα τη φρίκη του πολέμου. Αυτό μας εκπροσωπεί.

Τα μέλη της ΣΤΕΝΩΠΟΥ λοιπόν είναι ιστορικοί , μηχανικοί ,δημοσιογράφοι , επιχειρηματίες , ελεύθεροι επαγγελματίες , δάσκαλοι , καθηγητές , στρατιωτικοί , συγγραφείς και ερευνητές ,μουσικοί και σκηνοθέτες , δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί κοκ Τα τελευταία χρόνια το σωματείο έχει μάλιστα διευρύνει και τα επίτιμα μέλη του ως αποτέλεσμα των συνεργασιών με αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς και μουσεία εντός και εκτός Ελλάδας.

Το δημοτικό συμβούλιο ασφαλώς δεν δεσμεύει ή καθοδηγεί τις πράξεις κάποιου αναγνωρισμένου σωματείου ούτε επιβάλει σε αυτό το καθορισμένο πρόγραμμα εκδηλώσεων του . Το πολίτευμα έχει αλλάξει εδώ και χρόνια και δεν επικρατούν κανόνες ζούγκλας . Η δε στήριξη του δήμου , όπως στο σύνολο των πολιτιστικών και μη εκδηλώσεων της περιοχής , δεν καθιστά εκτελεστικό όργανο τον εκάστοτε Δήμαρχο ή το Δημοτικό Συμβούλιο .

Δεν έχουμε ανάγκη να υποβάλουμε τα διαπιστευτήρια μας ή να ακολουθήσουμε την τακτική κάποιου προεκλογικού αγώνα ανακοινώνοντας κάθε νέο μέλος ή να δημιουργούμε εντυπώσεις μέσω των social media . Δεν εργαζόμαστε ανταγωνιστικά και ούτε έχουμε βλέψεις κυριαρχίας.

Όσο αφορά τα περί συμμετοχής ή συνεργασίας με Βουλγάρους , Πολωνούς, Ρουμάνους , Γερμανούς και γενικά ξένων που συμμετέχουν ή συνεργαζόμαστε στην Αναβίωση το θεωρούμε τιμή μας, καθώς δεν διακρινόμαστε από ξενοφοβία. Επίσης αυτοί έφτασαν πέρυσι την εκδήλωση και την περιοχή μας μέχρι την Κίνα, την Αυστραλία, την Αμερική και ταξίδεψε παντού η πληροφορία μέσω των μεγαλύτερων παγκοσμίως μέσων ενημέρωσης.

Εάν θεωρούν ότι οι ενέργειες μας όπως η προβολή της ευρύτερης περιοχής με αδιάσειστα στοιχεία του google , η συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων , την βελτίωση των υποδομών πρόσβαση προς πυροβολεία , των βοηθητικών υποδομών για τους επισκέπτες αλλά και την κορυφαία ψηφιακή τρισδιάστατη αποτύπωση μετά το Ευπαλίνειο όρυγμα στοών του Ρούπελ κοκ είναι απλά μαγαζάκι ή ότι πρέπει να ντρεπόμαστε λυπούμαστε .

Το σωματείο μας θα συνεχίσει απερίσπαστο την δουλειά του , στους καταστατικούς σκοπούς του , και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τοπικούς και μη φορείς και συλλόγους όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν .

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δυστυχώς δεν εορτάσει την απελευθέρωση της μετά από τον Β΄Π.Π..

Ας διδαχτούμε από αυτό και ας παράγουμε απλά έργο .

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ενώ όλοι χρειάζονται να είναι παρόν όχι για να παρακολουθήσουν απλά μια παράσταση ή να κάνουν μια επίδειξη αλλά για να συμμετέχουν ενεργά ως εθελοντές στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών επί μέρες .

Δεν προχωράμε με ψηλά το κεφάλι αλλά ταπεινά και σεμνά για να υπάρξει συνεργασία.

Ως Στενωπός θα συμμετέχουμε μόνο με 12 αναβιωτές καθώς αναρίθμητοι χρειάζονται για την εξυπηρέτηση μόνο των θεατών επί πολλές μέρες τόσο για τις πρόβες όσο και για το συνολικό στήσιμο και ελπίζουμε στην συνεργασία όλων.

Μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια ως ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες & Αγκίστρου καταφέραμε πολλά και σημαντικά προσπαθώντας να λειτουργήσουμε συμπληρωματικά ή σε συνεργασία με ανάλογα τοπικά και μη , αναγνωρισμένα σωματείο ανάλογων και μη αξιόλογων δράσεων .

Με βάση τα παραπάνω και για το καλό της περιοχής αναβάλουμε και τις προγραμματισμένες δράσεις μας ενώ θα συγκαλέσουμε ΓΣ προγραμματίζοντας συναντήσεις στελεχών για τον εκ νεο σχεδιασμό των δράσεων μας.

Οι μόνες εκρήξεις μας ήταν και θα είναι στο τερέν της Αναβίωσης . Και αυτές πλήρως ελεγχόμενες από ειδικούς. Εξού και η φωτογραφία

 

Υ. Γ. El ingenioso hidalgo Don Quixote … βρήκε τουλάχιστον στο τέλος αυτό που έχασε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *