Απόλυτη επιτυχία σημείωσε η 3η Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Βραδιά

 Ολοκληρώθηκε με εξαιρετικά απόλυτη επιτυχία και η 3η Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Βραδιά με τίτλο “ο Σύλλογος Βλάχων χορεύει στις γειτονιές και στις πλατείες” η οποία έλαβε χώρα την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018, στην κεντρική πλατεία πόλης μας.

 

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε στην κυριολεξία την πλατεία Σιδηροκάστρου, απολαμβάνοντας την εξαιρετική βραδιά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Βλάχων, με την βοήθεια της Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ & το Δήμο Σιντικής.

 

Από πολλούς άλλωστε ειπώθηκε, πως καταγράφηκε στο υποσυνείδητό τους ως ένα σημαντικό και ποιοτικό πολιτιστικό δρώμενο στην πόλη του Σιδηροκάστρου, καθώς και ότι ήταν πραγματικά ένα γλέντι του παλιού καλού καιρού…..ένα παραδοσιακό πανηγύρι γεμάτο ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό υπό τους ήχους της εξαιρετικής παραδοσιακής κομπανίας, «οι Εμπειροτέχνες», (Νίκος Ζάρκος: κλαρίνο & τραγούδι, Γιώργος Δεληγιάννης: βιολί & λαούτο, Σάκης Γιώργου: λαούτο, τρομπέτα & τραγούδι, Γιώργος Καραγεωργίου: κρουστά & τραγούδι), που μας ταξίδεψε με τον καλύτερο τρόπο, μουσικά, σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας, σε συνδυασμό με την άρτια ηχητική υποστήριξη του Μάκη & Τάσου Λεοντιάδη.

 

Ευχαριστούμε τα μέλη, και τα στελέχη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου μας, διότι με τη μοναδική ζωντάνια που τους διακρίνει, μετέφεραν σε όλους μια διαφορετική χορευτική πνοή και φυσικά μας χάρισαν μια υπέροχη χορευτική βραδιά!

 

Επίσης, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους συμπολίτες, συντοπίτες και φίλους μας, που κατέβηκαν στην πλατεία, συμμετέχοντας στο μεγάλο κύκλο του χορού μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Ας είστε όλοι καλά!

 

Μας τίμησαν με την παρουσία τους: οι αντιδήμαρχοι: Μελαδίνης Αθανάσιος, και Τσίντσιος Γεώργιος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σιδηροκάστρου Σίμος Ιωαννίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Γεώργιος Παρίσης, και Λόκας Θεόδωρος.

 

Επίσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Τάτσιος Γεώργιος, η γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης κ. Σκοδραμούδη Δώρα, καθώς και άλλοι πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών φορέων και σωματείων, όπως: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προβατά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σουλίου, ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακοφύτου, ο Σύλλογος Σταρτσοβιτών και φίλων «ο Άγιος Μηνάς».

 

Ευχαριστούμε, το Χρήστο Κατσαρό και τη Γραφίδα Σιντικής για τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της 3ης Μουσικοχορευτικής Παραδοσιακής Βραδιάς!

 

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας, για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν απλόχερα στο σύλλογό μας, με δεδομένο την δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλοι μας βιώνουμε, διαβεβαιώνοντάς τους ότι πάντα θα είμαστε δίπλα τους, όταν και όποτε μας χρειαστούν. Ευχόμαστε πάντα επαγγελματικές επιτυχίες!

 

Δε μένει παρά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με τη παράδοση, το χορό, το «παλιακό» γλέντι και το τραγούδι, του χρόνου, στην 4η Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Βραδιά, όπου θα είμαστε και πάλι εκεί στην κεντρική πλατεία, για να χορέψουμε και να βιώσουμε ακόμη ένα υπέροχο πολιτιστικό γεγονός! Να είστε γεροί να ανταμώσουμε και πάλι στο μεγάλο κύκλο του χορού!

 

Με εκτίμηση, για το Δ.Σ

 

Η πρόεδρος

 

Σύρμω Χαλίλη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *