Αρχιερατικός Εσπερινός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως Σιντικής Σερρών

Γράφει ο Στέργιος Μαγκούτας

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε η παραμονή της εορτής της παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

 

 

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου τελέστηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στη Ροδόπολη Σιντικής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Μακαρίου και συμπροσευχούμενων, κλήρου και λαού που ήρθαν να προσκυνήσουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας καθώς και να αιτηθούν από τον Άγιο Θεό να τους δώσει δύναμη μέσω του Τιμίου Σταυρού.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος έκανε αναφορά στους συμβολισμούς του Τιμίου Σταυρού,  καθώς και το πως ο καθένας μας σηκώνει το δικό του Σταυρό. Μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις δυσκολίες της ανεγέρσεως του Ιερού Ναού της Ροδοπόλεως, καθώς και για την σημερινή του συντήρηση που παρά την Κρίση που υφιστάμεθα, συνεχίζει ο εξωραϊσμός του με την προσπάθεια των Ιερέων του Ναού πατρός Εμμανουήλ και του πατρός Γεωργίου. Τέλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι πιστοί των τοπικών ενοριών την ημέρα της Πανηγύρεως θα πρέπει να προσέρχονται από νωρίς στην Εκκλησία για να τελείται με μεγαλοπρέπεια η όλη ακολουθία αλλά και με τον τρόπο αυτό να ενισχύουν πνευματικά τους εφημέριους του Ιερού Ναού αλλά και όλο τον κλήρο που ήρθε να τιμήσει την Εορτή του Ναού.

Μετά το πέρας της ομιλίας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Τιμίου Σταυρού, στους δρόμους της Ροδοπόλεως με πλήθος πιστών και των Αρχών του τόπου να ακολουθεί με ευλάβεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *