“Ας ασκήσουμε την πειθαρχία μας” λέει ο Τάσος Μαυρέλης από το Σιδηρόκαστρο

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Την εμπειρία  που έζησε, ευτυχώς την ξεπέρασε, αλλά η οποία ήταν για τον ίδιο άκρως διδακτική περιέγραψε στο «Σ.Θ.» ο 47χρονος πυροσβέστης  Αναστάσιος (Τάσος) Μαυρέλης.

 

Διανύει τον δεύτερο χρόνο του συζυγικού του βίου με την 28χρονη Μαρίνα Συκοβαρίδου και ζει στο Σιδηρόκαστρο.

 

Έζησαν τον εφιάλτη του κορωνοιού στις αρχές Νοεμβρίου. Αρχικά η Μαρίνα Συκοβαρίδου όταν ανέβασε πυρετό και ένα βράδυ έκανε εμετό γεγονός που έκανε να υποψιαστούν ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον φονικό ιό.

 

Αμέσως επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου και προχώρησαν στη διενέργεια test όπου και επιβεβαιώθηκε ότι όντως είναι θετική στον κορωνοϊό.

 

Η σύζυγος του πυροσβέστη το πέρασε πολύ ήπια και το ξεπέρασε με τον αυτοπεριορισμό σε τρείς ημέρες.

 

Ο ίδιος όμως πέρασε πολύ δύσκολα .Συγκεκριμένα διηγήθηκε τη περιπέτειά του στο «Σ.Θ.»

 

«Είχα υψηλό πυρετό(39-40-41) επι 11 ημέρες, βρήκα το κουράγιο να κάνω ακτινογραφία στο Νοσοκομείο Σερρών όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν πειραχθεί τα πνευμόνια μου. Είχα πόνους στο σώμα και το κεφάλι, δεν είχα όρεξη, δεν είχα όσφρηση. Δεν είχα κουράγιο να διανύσω ούτε πέντε μέτρα να πάω από το κρεβάτι μου στο μπάνιο για τις βιολογικές μου ανάγκες. Δυσκολευόμουν στην αναπνοή και να σκεφθείτε ότι υπήρξα αθλητής, δεν έχω κάνει καταχρήσεις και διατηρούμαι σε σωστό σωματικό βάρος. Η γυναίκα μου με σούπες, κομπρέσες και παυσίπονα κατάφερε να με συνεφέρει και να το ξεπεράσω».

 

«Ας ασκήσουμε την πειθαρχία μας»

 

Ο Αναστάσιος Μαυρέλης στέλνει μηνύματα προς όλους. Η εμπειρία που έζησε τον έχει ταρακουνήσει τόσο πολύ που δηλώνει ότι είναι ώρα ο λαός μας να ασκηθεί στη πειθαρχία και να ζήσει για ένα διάστημα με τους αυστηρούς περιορισμούς που εισηγούνται οι επιστήμονες.

 

« Δεν είναι ώρα για ρίσκα. Σήμερα υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι ζωντανής επικοινωνίας με όλους τους συνανθρώπους μας ακόμη και με τους δικούς μας. Ακόμη και αν ζούμε στο ίδιο χωριό, την ίδια πόλη. Αυτό που έχω να πω είναι προσοχή. Ο κορωνοϊός υπάρχει και απειλεί τον άνθρωπο. Ας είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί έως ότου βρεθεί το αντίδοτο (το εμβόλιο) της πανδημίας. Έως τότε όσο το δυνατόν περισσότερος αυτοπεριορισμός και τήρηση των μέτρων»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *