Δ.Σ. Σιντικής: Αποχώρησε ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι αντιδρώντας στο θέμα που έφερε προς συζήτηση η αντιπολίτευση

Αποχώρησαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής τόσο ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης πλην των κυρίων Παναγιώτη Σαββίδη και Λεωνίδα Νικολάου.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με αίτημά τους από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα του διαγωνισμού για τη συντήρηση πρασίνου στον Δήμο. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την ανάκληση της αριθ. 40/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Έγκριση του υπ’ αριθμό 4 πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για την ανάθεση σύμβασης παροχής υπηρεσιών συντήρησης πρασίνου του Δήμου Σιντικής για 2 έτη και την ανάδειξη του οριστικού αναδόχου».

 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκος Μαυροφρίδης ως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο έφερε προς συζήτηση το εν λόγω θέμα, με τον δήμαρχο Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη να λαμβάνει αρχικά το λόγο και να ζητά από τους συμβούλους της παράταξής του να αποχωρήσουν όλοι μαζί από τη συνεδρίαση.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Δομουχτσίδης ανέφερε πως «σωστώς έρχεται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αφού πλειροί τις προϋποθέσεις των 12 δημοτικών συμβούλων, το αίτημα όμως αφορά μη αρμοδιότητα του δημοτικού συμβουλίου αλλά ειδικότερα της οικονομικής επιτροπής, είναι αρμοδιότητα της οικονομικής επιτροπής. Η οικονομική επιτροπή με όργανο την επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού, η οποία ήταν άψογη έβγαλε τις αποφάσεις της σύμφωνα πάντοτε με την επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού. Υποβλήθηκε ο φάκελος στην Αποκεντρωμένη και εγκρίθηκε. Παράλληλα, είχε γίνει ένσταση, την οποία δεν την ξέρουμε. Ξέρω ότι εξετάστηκε με τον φάκελο και απορρίφθηκε έτσι μ΄ ενημέρωσαν. Δεν γνωρίζω παραπάνω. Η συζήτηση του θέματος είναι παρά του Νόμου παράνομη για ανάκληση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής δεν έχει την αρμοδιότητα το Δ.Σ, καλώς ζητήθηκε και έχει εισαχθεί το θέμα για συζήτηση. Προτείνω ως δημοτική παράταξη να το αφήσουμε να το συζητήσουμε όπως πρέπει και ότι προτάσεις είχε. Αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι προτείνω στην δημοτική μου παράταξη να αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα που ζήτησε η αντιπολίτευση προς συζήτηση»

 

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία Πολιτών Ζήσης Λούγγος, ο οποίος τόνισε πως ο δήμαρχος με την αποχώρησή του από το δημοτικό συμβούλιο δεν απαξίωση μόνο το συμβούλιο αλλά και τους δημότες. Ο ίδιος εξέφρασε τους προβληματισμούς του για την εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση πρασίνου και ρώτησε «για ποιο λόγο ανέλαβε τον διαγωνισμό συγκριμένη εταιρεία που έχουν γίνει αναθέσεις και δημοπρασίες για χόρτα και δέντρα και δεν έγιναν και σε άλλες εταιρείες;» «Πολλές συμπτώσεις υπάρχουν, οι οποίες είναι περίεργες» συνέχισε ο κ. Λούγγος.

 

Την αποχώρηση του δημάρχου από τη συνεδρίαση του συμβουλίου σχολίασε και η επικεφαλής της παράταξης Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική Όλγα Φυταγκουρίδου, η οποία τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Δομουχτσίδης μας έχει εκπλήξει αρνητικά άπειρες φορές. Σήμερα όμως το τερμάτισε. Σήμερα πρόσβαλε κατάφορα το δημοτικό συμβούλιο και μαζί και τους πολίτες της Σιντικής. Παρ’ όλα αυτά εμείς εκπληρώνοντας και τον όρκο που έχουμε δώσει να υπηρετούμε το καθήκον μας και να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα τον πολιτών, παραμένουμε στην αίθουσα και θα εκφραστούμε»

 

Η κ. Φυταγκουρίδου κάλεσε τη δημοτική αρχή και πιο συγκεκριμένα την οικονομική επιτροπή να προχωρήσει στην ανάκληση της απόφασης, να γίνει επανάληψη του διαγωνισμού και σε ότι αφορά τη συντήρηση πρασίνου να γίνει απευθείας ανάθεση να λυθεί το πρόβλημα.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Ενωμένη Σιντική Ιωσήφ Παναγιωτίδης, ο οποίος ανέφερε πλησιάζει ο Ιούνιος και ακόμη δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με αποτέλεσμα να μην γίνεται η κοπή των χόρτων. «Βλέπω τους προέδρους καθημερινά, εθελοντικά, πληρώνουν από την τσέπη τους και παλεύουν και κόβουν τα χόρτα. Φτάσαμε μήνα Ιούνιο και συζητάμε για την κοπή των χόρτων. Δεν φταίει ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο εργολάβος που έκανε ένσταση. Ο μόνος που φταίει είναι η δημοτική αρχή που έκανε τις διαδικασίες από τον προηγούμενο Μαϊο».

 

Τέλος, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Ιωαννίδου τόνισε πως και ίδια έχει γίνει δέκτης παραπόνων από τους πολίτες για τη συντήρηση του πρασίνου και όχι μόνο. «Έχουμε γίνει θεατές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κατοίκους-εθελοντές που παίρνουν άρον άρον τα εργαλεία τους και αρχίζουν να καθαρίζουν εν έτη 2022. Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι επίκαιρη και ευτυχώς βγαίνει μέσα από την ίδια την πραγματικότητα πόσο δίκαιο έχουμε με τις τοποθετήσεις μας που λέμε, τώρα προσλήψεις στους δήμους, τώρα χρηματοδοτήσεις για να παρθεί το κατάλληλο προσωπικό και εργαλεία»

 

Δείτε το βίντεο στο 1:42:10

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *