Δ. Σιντικής: Δεν πέρασε το θέμα του αρδευτικού δικτύου Νέου Πετριτσίου-Δημοτικός Σύμβουλος ψήφισε το θέμα δύο φορές διαφορετικά

Προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Σιντικής κατέθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μια από τις προτάσεις ήταν η μελέτη του αρδευτικού δικτύου Νέου Πετριτσίου, πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των αγροτών της περιοχής.

 

Σύμφωνα, με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για τη ΣΙΝΤΙΚΗ» Γιάννης Δήμου υπέρ της μελέτης ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου, Ιωσήφ Παναγιώτίδης, Αναστάσιος Αθανασιάδης, Χρήστος Ρεβανίδης, Δημήτρης Φραγακλής, Παναγιώτης Κοσμίδης, Χαράλαμπος Μουμτζίδης, Κωνσταντίνος Δημόπουλος, Θεολόγης Λαζαρίδης, Άνθιμος Γεωργιάδης και Γιάννης Δήμου.

 

Κατά του θέματος ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης: Λεωνίδας Νικολάου, Ιωάννης Τορουνίδης, Κυριάκος Μαυροφρύδης, Λεωνίδας Λεωνάκης, Κωνσταντίνος Νικηφόρου, Ευστάθιος Ζαπρίδης, Παναγιώτης Σαββίδης, Σουλτάνα Ρόδη, Σταυρούλα Αργυροπούλου, Γεώργιος Τσιντσίος, Παύλος Κορωνίδης και Νικόλαος Ιντσες.

 

Κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε και το εξής παράδοξο. Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Αντώνιος Ζλατίντσης, αρχικά είχε ψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης για τη μελέτη του αρδευτικού δικτύου, λέγοντας τα εξής: «Υπέρ της πρότασης της αντιπολίτευσης επειδή υπάρχει το αρδευτικό Νέου Πετριτσίου μέσα». Στη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο κύριος Ζλατίντσης ζήτησε να πάρει να πάρει το λόγο και πάλι για να ξανά ψηφίσει και ανακάλεσε την αρχική του ψήφο. «Για να μην παρεξηγηθώ για το αρδευτικό Νέου Πετριτσίου ψηφίζω υπέρ της αντιπολίτευσης για όλα τ’ άλλα ψηφίζω υπέρ της δημοτικής αρχής. Για να μην παρεξηγηθώ».

 

Σχετικά με την ψήφο του κυρίου Ζλατίντση, το προεδρείο ανέφερε «ότι η ψήφος του είναι διφορούμενη και δεν μπορούμε να την κάνουμε δεκτή, ουσιαστικά είναι και με τις δύο προτάσεις».

 

Να σημειωθεί ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι Νικολάου και Τορουνίδης ψήφισαν υπέρ της πρότασης της δημοτικής αρχής με την επισήμανση ότι υπάρχει δέσμευση του δημάρχου Σιντικής, στο δημοτικό συμβούλιο ότι θα περάσει το αρδευτικό Πετριτσίου με την πρώτη αναμόρφωση.

 

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Ιωαννίδου, ενώ ο κύριος Ευθύμιος Σπανίδης ήταν εκτός ψηφοφορίας καθώς δεν είχε καλή σύνδεση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *