Διάκριση για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου για την ταινία «Στη σκιά του Κάστρου»

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου έλαβε μέρος στον 5ο διαγωνισμό «Κοινωνική, πνευματική και εθνική ζωή στη Μακεδονία και τη Θράκη

(από τα τέλη του 18ου αιώνα ως τα τέλη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) σχολικού έτους 2018-19», μαζί με άλλα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Μακεδονίας και της Θράκης και μάλιστα κέρδισε το 2ο βραβείο.

 
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η διεξαγωγή του οποίου έχει εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. Φ15/3212/Δ2/10.1.2019).
 
Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου επέλεξε να παρουσιάσει μια δεκάλεπτη κινηματογραφική εξιστόρηση των σημαντικότερων ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν το Σιδηρόκαστρο στο συγκεκριμένο διάστημα με τίτλο «Στη σκιά του Κάστρου».
 
Τα γυρίσματα, το σενάριο και η σκηνοθεσία έγιναν με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης Κολσούζογλου Αναστασίας και Ντικμπασάνη Βασιλικής σε διάφορα σημεία του Σιδηροκάστρου και στο Χαρωπό.
 
Οι ηθοποιοί που έλαβαν μέρος ήταν 20, όλοι και όλες μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ1 και ΣΤ2 που συνεργάστηκαν με ιδιαίτερη χαρά, βίωσαν ιστορικές στιγμές του τόπου τους και συνέβαλλαν στη δημιουργία ενός εξαιρετικού κινηματογραφικού αποτελέσματος. Η ταινία βραβεύτηκε από την επιτροπή που όρισε το Σωματείο φίλων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα με το τιμητικό 2ο βραβείο σημειώνοντας μια ακόμη πολύ σημαντική διάκριση στον τομέα των κινηματογραφικών παραγωγών για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου.
 
«Στις εκπαιδευτικούς και στα παιδιά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Τους ευχαριστούμε για την πολύ επιτυχημένη εκπροσώπηση του σχολείου μας και τους ευχόμαστε ολόψυχα έχουν πάντα επιτυχίες!» αναφέρει με ανακοίνωσή ο διευθυντής του σχολείου Ευθύμης Τσιλικίδης.
 

Δείτε το βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=KcrR-R-FIfc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *