Δήμος Σιντικής: Έλεγχοι για ακαθάριστα οικόπεδα- Ακόμη και ιδιοκτησίες ΥΠΑΑΤ, τραπεζών και φορέων στο «μικροσκόπιο»

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

 

Στο «μικροσκόπιο» των ελέγχων του Δήμου Σιντικής μπαίνουν τα ακαθάριστα οικόπεδα και οι ιδιοκτήτες τους.

 

Όπως δήλωσε στο Infonews24, ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων κατέγραψαν ποια οικόπεδα αμελείς ιδιοκτήτες δεν τα καθάρισαν και έχουν ειδοποιηθεί με συστημένες επιστολές, προκειμένου να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Ο Δήμαρχος Σιντικής ανακοίνωσε στο Infonews24 πως σε συνεργασία και με την πυροσβεστική από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι, προειδοποιώντας πως όσοι δεν τήρησαν τις υποχρεώσεις τους θα βρεθούν «αντιμέτωποι» με «βαριά» πρόστιμα.

 

«Αν τυχόν κανένας δημότης το έχει παραλείψει, το ξέχασε ή πήγε διακοπές, ας ενεργήσει, γιατί πιστέψτε με είναι πολύ πιο οικονομικό να καθαρίσεις το οικόπεδό σου από το να έρθει ο δήμος να το καθαρίσει μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα επιβάλλουμε» υπογράμμισε ο κ. Δομουχτσίδης.

 

Στο «μικροσκόπιο» και ιδιοκτησίες ΥΠΑΑΤ, τραπεζών και άλλων φορέων

 

Αρκετά από τα ακαθάριστα οικόπεδα ανήκουν στην ιδιοκτησία τραπεζών, φορέων, ακόμη και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, οι οποίοι φυσικά είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν στον καθαρισμό.

 

«Είπαν ότι θα τα καθαρίσουν, αλλά πως θα γίνει αυτό δεν ξέρουμε, γιατί ο δημόσιος μηχανισμός είναι δυσκίνητος. Ας μας πουν να τα καθαρίσουμε εμείς, αλλά θα τους χρεώσουμε όπως θα κάνουμε στους ιδιώτες και θα τους επιβάλλουμε φυσικά και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ο νόμος ισχύει για όλους» δήλωσε ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *