Δήμος Σιντικής: Εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πυροπροστασία

Η πρόληψη του αυξανόμενου προβλήματος των δασικών πυρκαγιών είναι η υπ’ αριθμόν ένα φροντίδα των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας και των δασοπυροσβεστικών υπηρεσιών. Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σιντικής Γιάννης Τορουνίδης, σε ένα ολοκληρωμένο οργανωτικό πλαίσιο με τη Δημοτική Αρχή του κ. Φώτη Δομουχτσίδη συζήτησαν για τα κατάλληλα μέτρα και τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν ώστε ο εθνικός μας ανεκτίμητος πλούτος να προστατευθεί από τις δασικές πυρκαγιές.

 

Σε μία οργανωμένη προσπάθεια ο κ. Τορουνίδης με την ομάδα του προέβησαν σε εργασίες συντήρησης των δασικών δρόμων του Καπνοφύτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου ώστε να γίνεται δυνατή η πρόσβαση για την άμεση και ταχεία δράση των Πυροσβεστικών οχημάτων και τη γρήγορη κατάσβεση της φωτιάς πριν να επεκταθεί καταστροφικά.

 

«Στόχος είναι η άμεση επέμβαση και οι πολίτες μαζί με τις υπηρεσίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο να έχουν την προσοχή τους τεταμένη στο να μη προκαλέσουν αλλά και να ενημερώσουν εάν αντιληφθούν τη παραμικρή φωτιά. Είναι ένα χρέος που το οφείλουμε στους εαυτούς μας αλλά και στα παιδιά μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σιντικής.

Πηγή :  infonews24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *