Δήμος Σιντικής: Σύσσωμη η Αντιπολίτευση κατά της Δημοτικής Αρχής Δομουχτσίδη

Οι Δημοτικές Παρατάξεις: Δημοτική Συνεργασία Πολιτών – Ζήσης Λούγγος, Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική – Όλγα Φυταγκουρίδου, Ενωμένη Σιντική – Ιωσήφ Παναγιωτίδης  και Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος-  Άνθιμος Γεωργιάδης με κοινή ανακοίνωσή τους απαντούν στην Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής που τους κατηγορεί «παραπληροφόρηση»

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρει:

 

οφείλουμε μία απάντηση στο ψευδές και Προπαγανδιστικό Δελτίο τύπου της  απερχόμενης Δημοτικής Αρχής

 

 Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης  λαμβάνοντας υπόψη  την οικονομική ένδεια στην οποία  έχουν περιέλθει οι δημότες της Σιντικής από  τα εξοντωτικά δημοτικά τέλη της επικαλούμενης ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ του κ. Δομουχτσίδη  μελέτησαν και κατάθεσαν δύο ολοκληρωμένες προτάσεις  Α) Για  το Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και  Β) Για τα δημοτικά Τέλη όπως παρακάτω :

Α) ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1. Μελέτη για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου Ν. Πετριτσίου

 

2. Αποκατάσταση της κατεστραμμένης διάβασης του ποταμού Κρουσοβίτη

 

Δύο θέματα για τα οποία ενώ υπήρξαν,  με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης,  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΡΙΕΛΑΒΕ  στο τεχνικό της πρόγραμμα η δημοτική αρχή.

Β) ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

 

    Τη μείωση του τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις ΟΛΕΣ τις οικίες κατά 34,5%

    Τη μείωση του τέλους καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματικούς χώρους από 20 έως 67 %

    Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη κατ  εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4558/2018 ο οποίος αναφέρει ρητά: «Με απόφαση του δημοτικού είναι δυνατή η μείωση δημοτικών φόρων ή τελών ή η απαλλαγή από αυτούς για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους μακροχρόνια ανέργους,

 

Τις δύο αυτές προτάσεις με πραξικοπηματικό τρόπο ( αλλαγή ψήφων,  αποκλεισμό δημοτικών συμβούλων και με συνεχείς αγωνιώδεις παρεμβάσεις του δημάρχου)  ΔΕΝ ΤΙΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.

 

Σε μία κατάπτυστη ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής που κινείται στα όρια των « ψευδών υποθέσεων» και της «λεκτικής ακροβασίας» απαντάμε:

α) Για το προσωπικό που αναφέρει ότι «ψηφίσαμε να μην το προσλάβουμε»

 

Οι αποφάσεις που αναφέρει,  για την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, αφορούσε το έτος 2021 και αποφασίστηκε με την απόφαση Οικονομικής Επιτροπής στις 12 Μαρτίου 2021(Αριθ.Απ.25/2021). Οι προσλήψεις αυτές δεν έγιναν στη διάρκεια του 2021 και παρόλα αυτά  ο Δήμος λειτουργούσε κανονικά! Η Δημοτική Αρχή Δομουχτσίδη και οι Σύμβουλοι του ΠΟΤΕ δεν ψήφισαν υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας όταν όλοι οι υπόλοιποι δήμοι της Χώρας το έπραξαν τα προηγούμενα χρόνια. Η δημοτική αρχή προτιμά τις  δίμηνες συμβάσεις που η ίδια επιλέγει εκτός ΑΣΕΠ για ευνόητους λόγους.  

 

Και, εδώ προκύπτουν τα ερωτήματα:

 

 Γιατί  δεν εφαρμόστηκε η ομόφωνη απόφαση για πρόσληψη των 8μηνων συμβάσεων εντός του 2021? Πώς λειτούργησε το 2021ο δήμος;

 

Κάθε έτος λαμβάνεται απόφαση για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού;

β) Κάδοι απορριμμάτων που αναφέρει ότι «ψηφισαμε να μην αγοραστούν»

 

Ζητήσαμε να μειωθούν οι κάδοι ορθολογικά και σύμφωνα με τις προμήθειες που ήδη έχει κάνει  στοχευόμενα η δημοτική αρχή τα προηγούμενα χρόνια από τα χρήματα των δημοτών.  Δεν αγοράστηκαν αυτοί που τιμολογήθηκαν??Πού βρίσκονται ??Τους πετάτε ??

γ) Επεκτάσεις ΦΟΠ που αναφέρει ότι «δεν το ψηφίσαμε»

 

Ψηφίσαμε την ορθολογική μείωση και όχι την ακύρωση των ΦΟΠ σε ορισμένες περιοχές διότι οι δημότες αυτήν την ώρα έχουν άμεση ανάγκη την μείωση των χρημάτων που πληρώνουν διότι δεν τα βγάζουν πέρα. Αλήθεια πόσες επεκτάσεις κάνατε τα 7 χρόνια που είστε δημοτική Αρχή. Οι υποσχέσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ  !!

δ) Για τις Μειώσεις  φόρων που προτεινε η αντιπολίτευση  για ΑΜΕΑ και  αρνήθηκε η δημοτική αρχή να ψηφίσει

 

Η δημοτική αρχή ψευδώς αναφέρει ότι η νομοθεσία ορίζει μόνο 30% το οποίο ήδη ισχύει στον δήμο μας . Ξεκάθαρα η πρόταση μας αναφέρει πλήρη απαλλαγή για ΑΜΕΑ και τις ευάλωτες ομάδες κάτι που φυσικά  το ορίζει και νόμος του κράτους.

ε) Μελέτη Αρδευτικού Ν. ΠΕτριτσίου

 

Μελέτη Αρδευτικού Ν.Πετριτσίου εναντίον Ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης της εισόδου της πόλης Σιδηροκάστρου. Αυτό κατάλαβαν;

 

Όχι στην λασπολογία του Δημάρχου και των συμβούλων του. Αναρωτήθηκε κανένας το αποτέλεσμα μιας Ειδικής αρχιτεκτονικής μελέτης της εισόδου της πόλης Σιδηροκάστρου;. Γιατί τόσα χρόνια το έργο  αυτό λιμνάζει και δεν  προχωράει; Μήπως τελικά είναι μια μελέτη για να αποθηκεύει τα χρήματα;

 

Γιατί προτείναμε την Μελέτη Αρδευτικού Ν.Πετριτσίου;  Γιατί απλά το αποφάσισε το δημοτικό μας συμβούλιο και αντί να εφαρμόζει τις αποφάσεις του ο  Δήμαρχος, τις σαμποτάρει.

 

Το σημαντικό και ουσιαστικό όλων είναι ότι υπάρχει ανοικτή πρόσκληση και άμεση ένταξη σε πρόγραμμα ώστε να αξιοποιηθεί με 2.200.000 ευρώ το αρδευτικό δίκτυο. Δεν το γνωρίζει  ο Δήμαρχος??  Την μελέτη την χρειαζόμαστε τώρα για να μπορέσουμε να ενταχθούμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα διότι Αύριο θα είναι αργά…

 

Δεσμεύεται λέει ο Δήμαρχος ότι Αρχές του 2022 ( μα είμαστε στα μέσα Ιανουαρίου 2022) θα βρει τα χρήματα η δημοτική αρχή για να προχωρήσει την μελέτη. Η αντιπολίτευση με τον ίδιο τρόπο δεσμεύτηκε για την είσοδο της πόλης. Η διαφορά είναι ότι θα έχουμε χάσει   την ένταξη του έργου των 2.200.000  και θα μας μείνει μια μελέτη στα συρτάρια όπως όλες οι μέχρι τώρα μελέτες. Επτά (7)  ολόκληρα χρόνια ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΡΓΟ. Πότε θα τα κάνει ?? Τον τελευταίο χρόνο ??    

Στ) Συνεχιζόμενα έργα Σιδηροκάστρου

 

Το ψευδές και προπαγανδιστικό δελτίο τύπου της δημοτικής αρχής αναφέρει ότι «ψηφίσαμε να καταργηθούν τα συνεχιζόμενα έργα» .

 

Συγκεκριμένα αναφέρει το δελτίο τους « Να στερήσουμε δηλαδή από τους δημότες του Σιδηροκάστρου έργα, που είναι συνεχιζόμενα, για να χρηματοδοτήσουμε έργο σε άλλη περιοχή»

 

Η αντιπολίτευση στο τεχνικό της πρόγραμμα συμπεριέλαβε  ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

 

    Αλήθεια όμως ποιο έργο ξεκίνησε και πότε;  Μπορεί να μας αναφέρει  ΕΝΑ ??.

    Ποιο έργο είναι  έτοιμο για δημοπράτηση και ψηφίσαμε να μην ολοκληρωθεί ??

    Ξεκίνησε κάποιο έργο και δεν το βλέπουμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι δημότες ??

 

 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ τους δημότες μέχρι σήμερα ούτε ολοκληρωμένες μελέτες υπάρχουν ούτε  κοστολόγια  αλλά αντίθετα υπάρχουν  μελέτες που ελέγχονται από τις αρχές ως προς την νομιμότητά τους

 

Έργα όπως το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Σιδηροκάστρου  , το ενυδρείο της Βυρώνειας , το σχολείο της Ροδόπολης και οι παιδικές χαρές  καθυστερούν χρόνια και βρίσκονται σχεδόν στο μηδέν βάζοντας  πάγο στην ανάπτυξη.

 

Σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου παραπληροφόρησης αναφέρει ο Δήμαρχος «Σε καθαρισμό του Κρουσοβίτη προχώρησε ο Δήμος Σιντικής. Το πρωί της Τρίτης 4 Ιανουαρίου 2022 μηχανήματα του Δήμου απομάκρυναν φερτές ύλες που υπήρχαν πέριξ του χώρου όπου βρίσκεται το «νησάκι» (ανοιχτό θεατράκι).»  Δημότες του Σιδηροκάστρου αλλά και της Σιντικής σας καλούμε να δείτε το έργο καθαρισμού της δημοτικής αρχής.

 

Η πραγματική εικόνα είναι χίλια ψέματα και τους  διαψεύδει. Αυτές δεν είναι δουλειές νοικοκυραίων. Όταν μπορούν  βρίσκουν μηχανήματα, όταν δεν θέλουν δικαιολογούνται ότι «τελείωσαν οι ώρες»  Άλλωστε χρόνια τώρα  αδρανούν ισχυριζόμενοι ότι είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας για να αποτινάξουν τις ευθύνες από πάνω τους.  

ζ) Ενυδρείο Βυρώνειας.

 

Ο  απερχόμενος δήμαρχος  σε δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε ότι έχει εξασφαλίσει επιπλέον 190.000 ευρώ για να προχωρήσει επιτέλους το εγκαταλειμμένο ενυδρείο Βυρώνειας. Ούτε στο τεχνικό του πρόγραμμα το έχει αλλά ούτε και το ψήφισε όταν το βάλαμε εμείς στο δικό μας.

 

Εσκεμμένα και με ψέματα ο Δήμαρχος αδιαφορεί και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών τον καλύπτει.

 

Εκατομμύρια είναι ο προϋπολογισμός  του δήμου. Βρείτε τα χρήματα. Θέλουμε ανάπτυξη. Κόψτε εσείς από τα εκατομμύρια που κοστίζουν οι θέσεις σας  και ο έμμισθος στρατός συνεργατών γενικών γραμματέων και συμβούλων. Αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν θέλετε να κόψετε από το μονοπώλιο των αναθέσεων και συμβάσεων σε υπηρεσίες και προμήθειες. Ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν και οι δημότες μας…

η) Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων

 

Ανέφεραν ψευδώς στο δελτίο τύπο ότι «Ζήτησε η αντιπολίτευση να «βάλει χέρι» και στα χρήματα που διαθέτει η Δημοτική Αρχή για τη συντήρηση των Κοινοτικών Καταστημάτων Βυρώνειας και Ακριτοχωρίου

 

Από το 2005 σας παρακαλά ο Πρόεδρος του Ακριτοχωρίου και ζήτησε παρέμβαση του  εισαγγελέα το 2020. Πρωτοσέλιδο έγιναν τα ψέματα σας. Ακόμα το ιδιοκτησιακό ψάχνετε; Όπως ψάχνετε δυο χρόνια το ιδιοκτησιακό για μια παιδική χαρά στη Κερκίνη και δεν βρήκατε ακόμη κατάλληλο  χώρο;

 

Μόνο  η μελέτη του κτιρίου Ακριτοχωρίου κοστίζει 100.000 ευρώ.  To κόστος είναι 98.328,42 € μόνο για το κτίριο Ακριτοχωρίου για να έρθει σε μία, ανεκτά, καλή κατάσταση εδώ και χρόνια. Δεν το ξέρετε; Τι κάνατε και σε πόσο χρόνο θα αλλάξετε τακτική;  Πριν τις εκλογές;

 

 Γιατί τόσα χρόνια  κρατάμε δεσμευμένα χρήματα  και δεν  τα αξιοποιούμε; Ανικανότητα, αδιαφορία ή δόλος;

 

Κυρίες και κύριοι της παράταξης του απερχόμενου κ. Δομουχτσίδη,  

 

Σταματήστε να πιστεύετε τα ψεύδη και αντιληφτείτε την ωμή  πραγματικότητα! Οι δημότες μας με την ψήφισαν ΕΛΠΙΔΑ για κάτι καλύτερο. Δύο χρόνια πέρασαν και ακόμη δεν μπορείτε να αποδεχτείτε την απραξία την αδιαφορία και την αναποτελεσματικότητα. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε , τόσο καλύτερα θα είναι για τους δημότες μας  αλλά και για εσάς τους ίδιους.

 

Τέλος, καταδικάζοντας τα όσα απαράδεκτα παρακολούθησαν οι δημότες  στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμευόμαστε ότι δεν θα ανεχτούμε ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον και πως θα ζητήσουμε να εφαρμοστούν τα όσα προβλέπει ο κανονισμός και ο νόμος. Περιμένουμε να δούμε τι θα πράξουν και οι σύμβουλοι του Δημάρχου,  οι οποίοι ή ακόμα πιστεύουν τα ψέματα ή νοιάζονται για την εξουσία και τα οφέλη της…

 

Διαψεύστε μας με πραγματικά στοιχεία, συνάδελφοι και όχι με λόγια . Μην ανέχεστε άλλο να σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα …

 

Ήρθε καιρός να δούμε το μέλλον του τόπου μας και τους δημότες μας. Τον τόπο που ζούμε και θα ζούνε οι οικογένειες μας ανεξαρτήτως  εκλογής μας. Εμείς δεν θα φύγουμε σε κανέναν προάστιο των Αθηνών . Παλεύουμε για το σπίτι μας. Τον δήμο Σιντικής. Εμείς ψηφίζουμε, εμείς αποφασίζουμε και εμείς δεν θα λιποτακτήσουμε μια ημέρα  εάν τυχόν δεν εκλεγούμε.

 

Ας γράψουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ  όλοι μαζί τον επίλογο του «ατυχήματος διαρκείας  9 χρόνων» που συμβαίνει στην Σιντική γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *