ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ : ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος, σήμερα ως31/5/23, δεχθήκαμε στη βιβλιοθήκη μας τα παιδάκια του Μοντεσσοριανού βρεφονηπιακού σταθμού Ομόνοια και του 3ου Νηπιαγωγείου Σιδηροκάστρου και τους εκπαιδευτικούς τους.

 

Έτσι λοιπόν παρουσιάσαμε τα βιβλία της κ. Σωτηρίας Κυρμανίδου “Ο Καπνούλης στην Αστραφτοχώρα” και “Ο Καπνούλης πυροσβέστης” που θίγουν το θέμα της μάστιγας του καπνίσματος και της οικολογικής καταστροφής από τις πυρκαγιές.

 

Η συγγραφέας μίλησε για τα κατορθώματα του Καπνούλη και συζήτησε με τα παιδιά για τα σημαντικά αυτά ζητήματα. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλο αυτό και μας παρουσίασαν τις όμορφες αφίσες που είχαν ετοιμάσει στο σχολείο τους τόσο για το κάπνισμα όσο και για την προστασία των δασών και εν γένει του περιβάλλοντος.

Στα παιδιά μίλησε επίσης η κ. Μαρία Σαββίδου, δασοπόνος και εργαζόμενη στο Δασαρχείο Σιδηροκάστρου. Κυρίως εντοπίστηκαν τα καλά που μας προσφέρουν τα δάση, αλλά και τα κακά που ο άνθρωπος δημιουργεί με την καταστροφή τους.

Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτή η επίσκεψη και ενός πυροσβέστη από την Πυροσβεστική Σιδηροκάστρου (μετά από πρόσκληση), λόγω αντιπυρικής περιόδου.

 

Ακούσαμε τα παιδικά εκπαιδευτικά τραγούδια “Μάνα γη” και “Πυροσβεστική”.

 

Προβληματιστήκαμε, μάθαμε, παίξαμε, χορέψαμε, διασκεδάσαμε.

 

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα, τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς τους και τους γονείς που παρευρέθηκαν στη δράση!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *