Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ!

Σήμερα 6/5/22, πραγματοποιήσαμε εκδήλωση -μετά από προγραμματισμένο ραντεβού- για τη γιορτή της μητέρας, με τη Β’ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου και τη δασκάλα τους στο χώρο της βιβλιοθήκης μας.

Αρχικά μιλήσαμε για τη γιορτή η οποία γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Είπαμε ότι η μητέρα ως μορφή κυριαρχεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Τρυφερή, πάντα παρούσα, σύμβολο της ζωής. Η σχέση μας μαζί της, ιδίως τα πρώτα χρόνια της ζωής μας καθορίζει τη μετέπειτα εξέλιξή μας.

Ιδιαίτερα αγαπητό θέμα και πηγή έμπνευσης για κάθε μορφή τέχνης, πώς θα μπορούσε να λείπει από τη λογοτεχνία; Πλήθος βιβλίων έχουν γραφτεί για εκείνη, και πρωταγωνιστεί σε καθένα με μια διαφορετική πτυχή.

Δείξαμε ενδεικτικά κάποια σχετικά βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας.

Στη συνέχεια, ακούσαμε σε διασκευή το παλιό νοσταλγικό γαλλικό ποίημα “Μη χτύπησες παιδί μου πουθενά”, το οποίο και πέρασε στην ελληνική λαϊκή μας παράδοση. Έχει μελοποιηθεί με τον τίτλο “Της μάνας η καρδιά” και το ερμηνεύει ο Παντελής Θαλασσινός. Μιλάει για έναν ερωτευμένο νέο που θυσίασε τη μητέρα του για την αγαπημένη του.

Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ένα κείμενο το καθένα για τη δική του μητέρα, περιγράφοντάς την και εκφράζοντας την αγάπη τους γι’ αυτήν.

Τέλος έφτιαξαν κάρτες με ευχές για να τη δώσουν στη μανούλα τους.

Είπαμε πως όλοι μας, παιδί κάποιας μητέρας ο καθένας μας, ας μην τη θυμόμαστε μόνο κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, μα κάθε μέρα. Με τα στραβά και τα καλά της είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της ψυχής μας. Κι ας μην το παραδεχόμαστε…

Ευχαριστώ θερμά τα παιδιά και τη δασκάλα τους για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και για τις δημιουργικές στιγμές που περάσαμε μαζί!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *