Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής : Εκδήλωση για το παιδικό βιβλίο

Η Δ’ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Σιδηροκάστρου επισκέφτηκε σήμερα τη βιβλιοθήκη μας και κάναμε δράση με θέμα “Γνωρίστε έναν δικό μας συγγραφέα, γνωρίζω μια συγγραφέα από κοντά”, με τη δική μας συγγραφέα κ. Σωτηρία Κυρμανίδου.

Τα παιδιά ήρθαν προετοιμασμένα και έθεσαν πλήθος εύστοχων ερωτημάτων στη συγγραφέα μας, τόσο για την ιδιότητά της και το έργο της όσο και ερωτήσεις επί προσωπικού. Ρώτησαν πόσα χρόνια γράφει, από πού εμπνέεται και γράφει, ποιο είναι το αγαπημένο της βιβλίο (απ’ αυτά που έχει γράψει), πόσα βιβλία έχει στο δυναμικό της, αν υπάρχει συνεργασία για την έκδοση ενός βιβλίου, αν τα βιβλία της έχουν βραβευτεί. Επίσης σε ποιες ηλικίες απευθύνεται κι αν εκτός από παιδικά βιβλία γράφει και βιβλία για ενήλικες, αν έχει παιδιά, ποιο ήταν πριν το επάγγελμά της και πολλά άλλα. Όλα τα ερωτήματα απαντήθηκαν ένα ένα από τη συγγραφέα με σαφήνεια.

Στη συνέχεια παίξαμε ένα παιχνίδι ‘βιβλιοακροστοιχίδα” και μάθαμε όρους σχετικούς με τα βιβλία και τις βιβλιοθήκες όπως βιβλιογραφία, βιβλιοδεσία, βιβλιοπαρουσίαση, βιβλιοφάγος, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοστάτης κλπ.

Η συγγραφέας μοίρασε στα παιδιά σελιδοδείκτες.

Ευχαριστώ τη συγγραφέα, τα παιδιά, το δ/ντή του σχολείου κ. Ευθύμη Τσιλικίδη και το δάσκαλο της τάξης κ. Φιλιππίδη Κυριάκο για την αποδοχή της πρόσκλησης και την άψογη συνεργασία!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *