Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου Σιντικής: “Τα μαγικά χρώματα” – “Γραμμές, σχήματα, χρώματα”.

Μια πολύ όμορφη δράση πραγματοποιήσαμε στις 27 Μαίου 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

στη βιβλιοθήκη μας βασισμένοι στα βιβλία “Τα μαγικά χρώματα” της Σοφίας Ζαραμπούκα των εκδόσεων Πατάκη και “Γραμμές, σχήματα, χρώματα” της Μαριόρας και Θανάση Εξαρχόπουλου των εκδόσεων Αίολος, με την Α’ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου. Η δασκάλα τους των εικαστικών κ. Ευαγγελία Αγγελάκη με πολλή όρεξη και μεράκι τους μίλησε για το ρόλο που παίζει το χρώμα στη ζωή μας και την ψυχολογία μας και τους βοήθησε να εμπεδώσουν και να κατανοήσουν τα κύρια (μπλε, κόκκινο, κίτρινο) και τα συμπληρωματικά ή δευτερεύοντα χρώματα (πορτοκαλί, πράσινο, μωβ) τα οποία δημιουργούνται από την ισόποση ανάμιξη δύο βασικών χρωμάτων. Κατανόησαν επίσης τι είναι τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα τα οποία μπορούν να εντοπίζουν στη φύση ή να τα ανακαλύπτουν σε έργα ζωγράφων.

Έμαθαν να αποτυπώνουν μηνύματα ή συναισθήματα σε δική τους ομαδική σύνθεση την οποία δημιούργησαν με χαρά και ενθουσιασμό.

Επίσης παρόντες ήταν στη δράση μας η δασκάλα τους κ. Ελένη Γιούρη και ο δ/ντής κ. Ευθύμης Τσιλικίδης.

Ευχαριστώ θερμά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και τους δασκάλους τους. Η ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα ήταν άμεση και πρωτίστως δημιουργική!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *