Σε κινητοποιήσεις οι κάτοικοι Προμαχώνα και Αγκίστρου

Με κινητοποιήσεις των κατοίκων των κοινοτήτων Προμαχώνα και Αγκίστρου θα ξεκινήσει η πρώτη μέρα της πιλοτικής λειτουργίας των διοδίων του Προμαχώνα.

Για τις 9 το πρωί της Πέμπτης προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την ελεύθερη διέλευσή τους, χωρίς όριο περιοριστικών διαδρομών.

«Είναι αδιανόητο να καλούμαστε να πληρώσουμε 4,80 ευρώ κάθε φορά που θέλουμε να επισκεφτούμε το φαρμακείο ή το πρατήριο υγρών καυσίμων για τις καθημερινές μας ανάγκες» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Κοινότητας Προμαχώνα Σπύρος Λεωνίδας. «Είμαστε μια «χούφτα» άνθρωποι, ζούμε στα σύνορα της χώρας και αντί να έχουμε κάποιες διευκολύνσεις στην καθημερινότητά μας καλούμαστε να πληρώσουμε αδρά για τις καθημερινές μας ανάγκες, όπως είναι τα φάρμακα και τα καύσιμα, καθώς τόσο το φαρμακείο, όσο και το πρατήριο υγρών καυσίμων είναι τα μοναδικά στην περιοχή».

Παρά το γεγονός ότι για την επίλυση του θέματος (είτε με την λειτουργία παράδρομου, είτε με τη διανομή κάρτας δωρεάν και απεριορίστων διαδρομών για τους ιδιοκτήτες ΙΧ των ακριτικών κοινοτήτων) είχαν γίνει σχετικές παρεμβάσεις από το σύνολο σχεδόν των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Π.Ε. Σερρών και της δημοτικής αρχής Σιντικής, εν τούτοις παραμονές της λειτουργίας των διοδίων δεν έχει ληφθεί καμία ουσιαστική πρόβλεψη, καθώς εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών, που θα ρυθμίζει το θέμα. Την οργή των κατοίκων ,πάντως, προκάλεσε και η άρνηση της διοίκησης της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. να κάνει δεκτό το αίτημα των 171 ιδιοκτητών οχημάτων για την παροχή κάρτας απεριορίστων διαδρομών. Η εταιρία αντιπροτείνει από την πλευρά της μόνο 10 ελεύθερες διελεύσεις το μήνα για τους κατοίκους των επίμαχων περιοχών και 20 διελεύσεις για τους εργαζόμενους.

Στο πλευρό των κατοίκων Προμαχώνα και Αγκίστρου τάσσεται ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. « Οι κάτοικοι διεκδικούν το αυτονόητο, που αυτό διακυβεύεται από τις ανεύθυνες και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και χειρισμούς» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών. «Η κατασκευή και λειτουργία των διοδίων συνδέεται από μία σειρά από προχειρότητες και αποφάσεις χωρίς … νόηση! Είναι αδιανόητο να επιχειρείται περιορισμός στις ανάγκες των κατοίκων των ακριτικών κοινοτήτων μας και αυτό να θέλουν να περάσει έτσι. Επιφυλασσόμαστε να διεκδικήσουμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

πηγή : ΕΡΤ Σερρών 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *