Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΠ Βαμβακοφύτου

 

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις 12:00 το μεσημέρι τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βαμβακοφύτου από το Ν.Π.Δ.Δ. «Πρόνοια και Αγωγή» του Δήμου Σιντικής.

Τα εγκαίνια  πραγματοποιήθηκαν από τον  Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τσίντσιο και τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κ. Θεόδωρο Λόκα, παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Διευθυντή, της Προϊσταμένης και του προσωπικού του νομικού προσώπου. Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των δημοτών ενώ το ενδιαφέρον των γονέων για τον τρόπο λειτουργιάς του ΚΔΑΠ υπήρξε έντονο.

 

Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου και η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα.

 

Το πρόγραμμα ΚΔΑΠ αποσκοπεί:

 

    Στην παραμονή για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας πέραν του σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί.

    Να αξιοποιήσει σωστά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού.

    Να δώσει κίνητρα και ευκαιρίες στο κάθε παιδί

    Να βοηθήσει την εργαζόμενη μητέρα

 

Οι εγγραφές στα Κ.Δ.Α.Π. μπορούν να ξεκινήσουν μόλις δημοσιευτεί η αναμενόμενη πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ.

 

Το Ν.Π.Δ.Δ. Πρόνοια & Αγωγή Δήμου Σιντικής, με έδρα το Νέο Πετρίτσι, προσφέρει υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στα Κ.Α.Π.Η., σε ανήμπορα και άπορα άτομα μέσω του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και της διανομής δωρεάν τροφίμων (ΤΕΒΑ), έχει υπό την εποπτεία του τη λειτουργία δύο (2) ΚΔΑΠ, όπου απασχολούνται 45 παιδιά σχολικής ηλικίας ενώ υλοποιεί και το πρόγραμμα Κ.Ε.Α (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) σε όλο τον Δήμο.

 

Στην προσπάθεια για παροχή περισσότερων υπηρεσιών βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη λειτουργία δύο (2) ακόμη Κ.Δ.Α.Π. σε Σιδηρόκαστρο και Λιβαδιά, δύο (2) βρεφικών σταθμών σε Σιδηρόκαστρο και Ροδόπολη, ενώ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προγραμματίζεται η αγορά δύο αυτοκινήτων μεταφοράς προσωπικού για τις δομές του Σιδηροκάστρου και του Πετριτσίου.

 

Όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις γίνονται με μοναδικό στόχο την προσφορά περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες μας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *