Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ξεκίνησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις της για την επέτειο των διακοσίων ετών από την επανάσταση της εθνικής παλιγγενεσίας.

 

Επίκεντρο των εορτασμών ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και μνημόσυνο όλων των πεσόντων υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και των Άρχιερέων που διακόνησαν θεοφιλώς την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου σε όλες τις δύσκολες περιόδους, και της Τουρκοκρατίας αλλά και της Βουλγαροκρατίας.

 

«Όλοι αυτοί οι σπουδαίοι εκκλησιαστικοί άνδρες», όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, «κράτησαν άσβεστη τη λαμπάδα της πίστεως και ενέπνευσαν στο λαό τους την αγάπη για την πατρίδα, τον πόθο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία».

 

«Για τον λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολη επέλεξε, ήδη από την έναρξη των εορτασμών της, να τιμήσει εξαιρετικά και με κάθε λαμπρότητα τους πνευματικούς αυτούς ταγούς της περιοχής, και μάλιστα σε μια εργάσιμη μέρα, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ώστε να είναι δυνατή η προσέλευση της αντιπροσωπείας των μαθητών του κάθε σχολείου με τη συνοδεία των καθηγητών τους.

 

Οι έκδηλώσεις της Μητροπόλεως θα συνεχιστούν κατά το μήνα Φεβρουάριο με το Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΟΥΝ» που διοργανώνει ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής Σιδηροκάστρου και αφορά παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

 

Στο πίσω μέρος κάθε έργου, το οποίο θα παραδοθεί στους διευθυντές των σχολείων μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, η ηλικία του, το σχολείο στο οποίο φοιτά και ένα τηλέφωνο του γονέα.

 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τις προσωπικότητες των ηρώων του 1821, να αναλογιστούν τους αγώνες τους, να προβληματιστούν ως προς τα μηνύματα που απηχούν αυτοί οι αγώνες στη σημερινή εποχή και να δημιουργήσουν έτσι τα έργα τους.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *