Έκλεψαν υδροστόμια από τον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου

Δεκάδες υδροστόμια έκλεψαν από τον ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου, άγνωστοι προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα δίκτυα άρδευσης.

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την αργία του 15αυγούστου που στον κάμπο δεν βρίσκονταν οι αγρότες για εργασίες έκλεψαν 70 μπρούτζινα υδροστόμια από βάνες του δικτύου άρδευσης του ΤΕΟΒ  Σιδηροκάστρου στα αγροκτήματα Γεφυρουδίου και Σκοτούσσας. Την επόμενη ημέρα  επέστρεψαν και αφαίρεσαν από τα αγροκτήματα  Καμαρωτού και Βαμβακοφύτου  , άλλα 20 υδροστόμια, προκαλώντας στον ΤΟΕΒ συνολικά ζημιά που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου Λάζαρος Φέκας, «Δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι προκαλούν ζημιές στα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ, αλλά είναι η πρώτη φορά που έδρασαν τέτοια εποχή που ο κάμπος είναι γεμάτος από αγρότες που ασχολούνται με τις εργασίες τους και μάλιστα  μέρα μεσημέρι. Για να μην καθυστερούν σε πολλές περιπτώσεις έσπασαν τα υδροστόμια με σφυριά προκαλώντας μεγαλύτερη ζημιά στο δίκτυο. Η κλοπή των υδροστομίων δημιούργησε και προβλήματα στην άρδευση καθώς έγινε σε περίοδο αιχμής. Ευτυχώς τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν όσο πιο έγκαιρα γίνονταν με την άμεση αντικατάσταση των υδροστομίων». Ο κ. Φέκας επεσήμανε πως παλαιότερα οι κλοπές γίνονταν το χειμώνα , αλλά τα τελευταία χρόνια ο ΤΟΕΒ αφαιρεί τα υδροστόμια καθώς οι αγρότες δεν ποτίζουν, προκειμένου να μην τα κλέψουν.

Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ ενημέρωσε τις Αστυνομία για τα περιστατικά κλοπής η οποία ξεκίνησε έρευνες για την ανεύρεση των δραστών.  

Πηγή : ΕΡΤ Σερρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *