Επεισόδιο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου και την Όλγα Φυταγκουρίδου με φόντο το Διοικητήριο του πρώην στρατοπέδου των Άνω Ποροίων

Ένα επεισόδιο σημειώθηκε παραμονή Δεκαπενταύγουστο ανάμεσα στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο και την επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες για τη Σιντική» Όλγα Φυταγκουρίδου.

 

Το συμβάν σημειώθηκε εντός του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Άνω Πορόια και λίγο πριν την περιφορά της Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή που η κ. Φυταγκουρίδου είχε σπεύσει να προσκυνήσει τον Σταυρό, ο κ.κ. Μακάριος σήκωσε ψηλά το Σταυρό, προκειμένου να μην τον ασπαστεί. Ο Μητροπολίτης μπροστά στους υπολοίπους πιστούς με έντονο ύφος είπε στην κ. Φυταγκουρίδου «Σας αναζητούσα. Σας έψαχνα. Έχουμε να πούμε πολλά», κάνοντας την κίνηση να αποχωρήσει. Τότε η επικεφαλής της παράταξης, απάντησε στον Μητροπολίτη ότι έχει έρθει να προσκυνήσει στον Σταυρό, με τον κ.κ. Μακάριο να επιστρέφει, προκειμένου η κ. Φυταγκουρίδου να ασπαστεί στον Σταυρό.

 

Αφορμή του επεισοδίου σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις που υπάρχουν από πολίτες της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πιθανή παραχώρηση του διοικητηρίου του πρώην στρατοπέδου στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου για την δημιουργία παραρτήματος γηροκομείου στα Άνω Πορόια. Για το θέμα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνελεύσεις των κατοίκων, οι οποίοι ζητούν το πρώην στρατόπεδο να περιέλθει στο Δήμο Σιντικής, άλλωστε παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση της κ. Φυταγκουρίδου στο δημοτικό συμβούλιο που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σιδηροκάστρου στην Ιερά Μητρόπολη.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μητροπολίτης αντέδρασε μόλις είδε την επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες Σιντικής» θεωρώντας ότι η κ. Φυταγκουρίδου είναι υπεύθυνη για τις αντιδράσεις των δημοτών προς την πρόθεση της Ιερά Μητρόπολης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *