Επιθεώρηση του Απ. Τζιτζικώστα σε έργα του Νομού

 Τα έργα της αποκατάστασης της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών και της συντήρησης του οδικού άξονα Γέφυρας Πετριτσίου – ορίων με Κιλκίς, επιθεώρησε χτες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στις Σέρρες, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Interreg «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020».

Τόσο οι παρεμβάσεις στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, όσο και στον οδικό άξονα χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελούν σημαντικά έργα υποδομής για τις Σέρρες και συνολικά την Κεντρική Μακεδονία.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδότησε με 3.155.506 ευρώ την αποκατάσταση και επανάχρηση της βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Σερρών από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας και από τις πλέον επισκέψιμες μονές στην Κεντρική Μακεδονία, δεδομένου ότι χτίστηκε το 1270 και αποτελεί εκπληκτικής ομορφιάς μνημείο της βυζαντινής τέχνης. Τις εργασίες υλοποίησε η Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και θέλω να συγχαρώ όσους δούλεψαν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις φθορές της Μονής, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στατικής επάρκειας και να αποδώσουν σε χρήση ένα από τα σπουδαιότερα διατηρητέα μνημεία της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μετέβη στην είσοδο της Ροδόπολης Σερρών, προκειμένου να επιθεωρήσει τις εργασίες συντήρησης του οδικού άξονα από τη Γέφυρα Πετριτσίου μέχρι τα όρια με το Κιλκίς.

«Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο πλαίσιο των εργασιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο των Σερρών, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Εξαιτίας της ελλιπούς συντήρησης επί πολλά χρόνια, οι εθνικοί και επαρχιακοί δρόμοι ευθύνης μας εμφανίζουν σημειακά πολύ σοβαρά προβλήματα και φθορές όχι μόνο στις Σέρρες, αλλά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Παρά τη μειωμένη χρηματοδότηση από την Πολιτεία, η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τις τεράστιες ανάγκες συντήρησης, διέθεσε τα συγκεκριμένα κονδύλια και υλοποιεί παρεμβάσεις όπου απαιτείται τόσο στα 197 χιλιόμετρα εθνικών δρόμων, όσο και στα 692 χλμ. επαρχιακών δρόμων των Σερρών. Στην είσοδο της Ροδόπολης, όπου εργάζονται σήμερα τα συνεργεία, οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Σερρών είχαν εντοπίσει τα πιο προβληματικά σημεία του συγκεκριμένου άξονα, μήκους περίπου 35 χλμ. και προχωρούμε στην πλήρη αποκατάσταση του δρόμου. Κύριο μέλημά μας είναι οι ασφαλείς μετακινήσεις των πολιτών, η δημιουργία των απαιτούμενων υποδομών και η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας στις Σέρρες, που είναι από τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με τους μεγαλύτερους κυκλοφοριακούς φόρτους και εξαιρετικά σημαντικό μεταφορικό έργο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στην επιθεώρησή του σε έργα στις Σέρρες, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Θανάσης Μασλαρινός.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *