Επιτυχής η εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στο 2ο Δ.Σ. Σιδηροκάστρου

 Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας με στόχο  την πρόληψη και την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε διάλεξη της ψυχιάτρου κ. Ελένη Πλατή με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός: ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών». Στο διάστημα που προηγήθηκε τα μέλη του Συλλόγου είχαν καταβάλει σημαντική προσπάθεια για να ενημερώσουν όλη την τοπική κοινωνία για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Η διάλεξη άρχισε λίγο μετά τις 6 μμ. Είναι γνωστό πως η ομιλήτρια πέρα από την επαγγελματική της κατάρτιση και εμπειρία έχει βιώματα από την σχολική καθημερινότητα καθώς έχει διατελέσει για πολλά έτη μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημ. Σχ. Σιδηροκάστρου.

Παρουσίασε λοιπόν το θέμα αναλυτικά, με προσιτό ύφος και απλά καθημερινά παραδείγματα προκαλώντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προβληματισμό. Απόδειξη για τα παραπάνω αποτελεί το γεγονός ότι ακόμη και μετά την ολοκλήρωση της ωριαίας και πλέον διάλεξης  οι περισσότεροι από τους 50 περίπου παρευρισκόμενους παρέμειναν στις θέσεις τους  για να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην ανοιχτή  συζήτηση που ακολούθησε για άλλη μία ώρα.

Δόθηκε σε όλους η ευκαιρία να ακούσουν σημαντικές εμπειρίες, προβληματισμούς και ουσιαστικές απαντήσεις για την πρόληψη και τον περιορισμό  ενός φαινομένου που, όπως δυστυχώς πληροφορούμαστε καθημερινά βρίσκεται σε έξαρση σε πολλά σχολεία όλων των βαθμίδων της χώρας.

«Ήταν μια εξαιρετική προσφορά του Συλλόγου  Γονέων του σχολείου μας στη σχολική μας κοινότητα και στην τοπική κοινωνία, η οποία κατά γενική ομολογία θα πρέπει να βρει ανάλογη συνέχεια. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου απευθύνει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης και, βεβαίως, στην κ. Ελένη Πλατή για την πολύ διαφωτιστική ομιλία και υπέροχη βραδιά που μας χάρισε» αναφέρει η διεύθυνση της σχολικής μονάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *