Εργασίες στην κάθετο της Εγνατίας Οδού

Ξεκίνησαν οι εργασίες έξω το Μελενικίτσι – Στόχος η ενοποίηση του παλιού δρόμου με το νέο τμήμα της καθέτου της Εγνατίας Οδού…

 

Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

 

Ξεκίνησαν χθές 29 Ιουνίου εργασίες επί της επαρχιακής οδού Σερρών- Σιδηροκάστρου έξω από το χωριό Μελενικίτσι. Συγκεκριμένα καταστρέφεται τμήμα της τσιμεντένιουδιαχωριστικού τοιχείου (New Jersey) με στόχο να «κουμπώσει» το παλιό κομμάτι της επαρχιακής οδού με το νέο τμήμα της καθέτου της Εγνατίας που είναι υπο κατασκευή( ξεκινά από τον Προβατά και φθάνει έξω από το χωριό Χριστός).

 

Σε τρείς μήνες

 

Στιγμιότυπο από τις εργασίες καταστροφής των τσιμέντιων διαχωριστικών τοιχείων το απόγευμα της Τετάρτης 29 Ιουνίου στον δρόμο Σερρών- Σιδηροκάστρου έξω απο το Μελενικίτσι.

 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Σ.Θ.» ο εργοταξιάρχης του έργου Κωνσταντίνος Θεολόγου οι εργασίες ξεκίνησαν με στόχο να γίνουν όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να ενωθεί το παλιό τμήμα του δρόμου με το καινούργιο που αποτελεί κάθετο της Εγνατίας Οδού.  Μας διευκρίνισε  επίσης ότι οι εργασίες στο εν λόγω εργοτάξιο θα ολοκληρωθούν εντός τριών μηνών.Το έργο εκτελείται από την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ ΑΕΓΕΚ. Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες στο τμήμα του δρόμου έξω από τον Προβατά .

 

Συνεχίζονται τα έργα  έξω  απο τον Προβατά

 

Εντός τριών μηνών θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο σημείο του δρόμου μεταξύ των χωριών Μελενικίτσι και Χριστός.

 

Το εργοτάξιο έξω από τον Προβατά μέχρι το Χριστός προβλέπει τη κατασκευή τεσσάρων Γεφυρών( η πρώτη έξω από το χωριό Καλά Δένδρα και οι άλλες τρείς έξω από το χωριό Χριστός). Όταν το έργο ολοκληρωθεί η χιλιομετρική απόσταση από τη γέφυρα του ΟΣΕ στα Καλά Δένδρα έως τον Κόμβο του Χριστός θα είναι 4,5 χιλιόμετρα.

 

Πηγή: sertharros.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *