ΕΒΕΣ : Αίτημα υπαγωγής του Ν. Σερρών να ενταχθεί στην Κεντρική Μακεδονία ως προς την ψηφιακή προβολή των τηλεοπτικών σταθμών

Σέρρες, 09/11/2020

Αρ Πρωτ. 2171

 

 

ΠΡΟΣ:   – Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

κο Κυριάκο Πιερρακάκη

​Γενικό Γραμματέα

Τηλεπικοινωνιών&  Ταχυδρομείων,

κο Αντώνη Τζωρτζακάκη

Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,

κο Απόστολο Τζιτζικώστα

Αντιπεριφερειάρχη Σερρών,

κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο

Digea – Ψηφιακός Πάροχος Α.Ε.

ΚΟΙΝ: Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών,

                                      κο Κώστα Καραμανλή

Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,

κα Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτές Ν. Σερρών

 

 

                                                   

 

ΘΕΜΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αξιότιμες/οι,

Εν όψει της διαδικασίας απόδοσης Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ που ξεκίνησε από τις 6 Νοεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G σε όλη τη χώρα, επανερχόμαστε στο αίτημά μας να υπαχθεί ο Νομός Σερρών ως προς την ψηφιακή προβολή τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου ανήκει και διοικητικά.

Ήδη από το 2014 σας είχαμε επισημάνει το «παράδοξο» ότι ενώ ο Νομός Σερρών διοικητικά υπάγεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ψηφιακά έχει υπαχθεί στην Ευρύτερη Περιοχή Εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΕ4, ΠΖ-1), σύμφωνα με την ΚΥΑ 21161/12-8-2008. Το αποτέλεσμα είναι αφενός οι Σερραίοι πολίτες να παρακολουθούν τα περιφερειακά κανάλια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν αυτήν και αφετέρου να μην είναι δυνατή η εκπομπή σερραϊκών τηλεοπτικών σταθμών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα αυτό βάσει του Χάρτη Συχνοτήτων που σχεδιάστηκε υπό τον συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θεωρούμε ότι είναι η πλέον κατάλληλη ευκαιρία για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας και να υπαχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στην Περιοχή Εξυπηρέτησης της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα έπρεπε να είχε υπαχθεί εξαρχής.

 

 

 

Με εκτίμηση,

Χρήστος Μέγκλας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Σερρών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *