Ολγα Φυταγκουρίδου : Κάτω τα χέρια απο της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ.

Πληροφορίες, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση μεταφοράς της έδρας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σιντικής από τη Ροδόπολη στη Λιβαδιά. Η απόφαση, μάλιστα, έχει παρθεί από την προεκλογική, ακόμα, περίοδο και εντάσσεται σ΄έναν φαύλο κύκλο ρουσφετιού, εκδούλευσης, άγρας ψήφων, «σπορ» στα οποία η παρούσα δημοτική αρχή έχει να επιδείξει ζηλευτές επιδόσεις.

Μια τέτοια απόφαση, και το λέω ευθαρσώς, θα σημάνει την αρχή του τέλους για τη Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ και θα μας γυρίσει κάποια χρόνια πίσω όταν η πρόδρομος της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ, η τότε ΔΕΥΑΚ, κινδύνεψε να καταποντιστεί, ακριβώς, διότι «κάποιοι έπαιζαν» μ’ αυτήν και τη χρησιμοποιούσαν ως μέσο για να επιτύχουν στενά μικροπολιτικά συμφέροντα. Καλώς ή κακώς –καλώς, κατά την ταπεινή μου άποψη- η Ροδόπολη είναι το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Αντί, λοιπόν, να ενισχύσουμε αυτόν το δυναμικό ρόλο, ιδιαίτερα μέσα από ένα στρεβλό σύστημα, που θέλει κυρίαρχη τη θέση της έδρας του Δήμου και υποβιβασμό των άλλων προϋπαρχόντων διοικητικών κέντρων, εμείς ακυρώνουμε τη Ροδόπολη, κάνοντας μια αποκέντρωση χωρίς κανένα θετικό πρόσημο. Η έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ, δεν πρέπει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να αλλάξει. Η Ροδόπολη ήταν και πρέπει να παραμείνει η έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ. Οι λόγοι, αν και προφανείς, πρέπει να υπογραμμιστούν, μήπως και μεταβάλουν άποψη αυτοί οι ερασιτέχνες και ανίκανοι μάγοι που κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Δήμου Σιντικής…..

 

Σε αντίθετη περίπτωση θα «ανοίξει ο ασκός του Αιόλου» και θα απαξιώσει το μόνο, ίσως, υγιές- ακόμα, κομμάτι του Δήμου Σιντικής. Διατρανώνοντας, λοιπόν, το αυτονόητο, θεωρούμε πως κάθε συζήτηση για αλλαγή της έδρας της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ πρέπει να σταματήσει ΕΔΩ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *